Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A világbajnok szövetségi kapitány elárulta, melyik edzőt tartja a példaképének

A világbajnok argentin válogatott szövetségi kapitánya egy interjúban elárulta, melyik edzőt tartja a személyes példaképének…

(Photo by Gustavo Pagano/Getty Images)

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni csapata Kolumbia elleni vb-selejtezője előtt elmondta, hogy a Real Madridot irányító Carlo Ancelottit tartja edzői példaképének:

“Számomra a mai példakép Carlo Ancelotti. Sok tekintetben nagyon hasonlóan gondolkodom, mint ő. Hozzá hasonlóan, igyekszem én is nyugodt maradni és kellő szabadságot adni a játékosaimnak, hasonló felfogásban tekintünk a labdarúgásra. Kiváló edzőnek tartom, aki a klubjaival elért sikereinek köszönhetően történelmet írt.”

Az argentin válogatott élére hat évvel ezelőtt kinevezett Scaloni mostanáig 78 mérkőzésen vezette a nemzeti csapatot, amely ebből 56 találkozót megnyert 16 döntetlen és mindössze hat vereség mellett. Ráadásul menet közben világbajnoki címet nyertek, kétszer elhódították a Copa Américát és megnyerték az Interkontinentális Szuperkupát is.

Az argentinok jelenleg is vezetik a 2026-os világbajnokság dél-amerikai kvalifikációs sorozatát.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!