Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dél-Amerikába igazolt a holland válogatott klasszisa – HIVATALOS

Az elmúlt napok sikeres egyeztetéseit követően az Atlético Madridot elhagyó rutinos támadó leszerződött új csapatához…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

A brazil élvonalbeli Corinthians együttese bejelentette, hogy kétéves szerződést kötött a szabadúszó Memphis Depay-jal.

A 30 éves holland támadó eddig kizárólag az európai kontinensen szerepelt, most először próbálhatja ki magát az öreg kontinensen kívül. Depay a PSV Eindhoven csapatában pallérozódott, majd 2015 és 2017 között felejthető időszakot töltött a Manchester Unitednél. Ezt követően négy éven át az Olympique Lyont erősítette, amely színeiben 178 meccsen 76 gólt szerzettt. Az elmúlt három szezonban Spanyolországban játszott: a Barcelonát az első vállalható idénye után a második derekánál hagyta el, az Atlético Madrid alkalmazásában ugyancsak másfél idényt húzott le.

Depay a “matracosok” színeiben 31 mérkőzés alatt kilencszer volt eredményes a 2023-2024-es idényben.

Mindeközben a rutinos csatár az elmúlt években a holland válogatott húzóemberének számított, Depay 2013 óta 98 mérkőzésen 46 alkalommal volt eredményes az Oranje színeiben.

A Ramón Díaz által irányított Timao a brazil élvonalban a bennmaradásért küzd, 25 forduló után a legjobb kieső helyet foglalja el, két ponttal lemaradva az utolsó bennmaradó pozíciótól.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!