Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megtalálta a számításait Németországban a magyar támadó

Nyáron szerződött a Fehérvártól a német másodosztályú Eintracht Braunschweighez a magyar csatár…

(Photo by Christoph Reichwein/picture alliance via Getty Images)

Az elmúlt átigazolási időszakban a Fehérvártól a német másodosztályban (2. Bundesliga) szereplő Eintracht Braunschweighez szerződő Szabó Levente az MTI-nek beszélt az eddigi tapasztalatairól:

“A felkészülés nagyon jól sikerült, csak egyszer kaptunk ki, de a Winterthur ellen is jól játszottunk, jól ment a csapatnak. Senki nem így képzelte a bajnokság kezdetét. Nagyon pozitívan álltunk bele az eredményekkel és a felkészüléssel a hátunk mögött, úgy, hogy igenis van keresnivalónk bárki ellen.”

A sikeres felkészülési időszak ellenére a Braunschweig négy vereséggel rajtolt a német másodosztályban, a Német Kupából pedig az Eintracht Frankfurttal szembeni 4-1-es hazai vereséggel kiesett. Szabó mind az öt tétmeccsen pályára lépett, a Frankfurt ellen ő szerezte csapata egyetlen gólját.

“Csapatszinten is nagyon pozitív volt, hogy olyan együttesek ellen, mint a Panathinaikosz, vagy az FC Basel, jó eredményeket tudtunk elérni, ezek tényleg jól felkészítettek minket a bajnokság kezdetére. Tudom, hogy ha belerakom a melót, akkor nem lesz gond azzal a részével, hogy kapok-e elég lehetőséget” – jegyezte meg a 25 éves támadó.

“Amikor kimentünk a pályára, csak mosolyogni tudtam, mert ez valami eszméletlen, amit átél az ember, ennyi néző előtt. Nekem plusz motivációt ad, feldob, hogy 60 ezer ember előtt végre azt csinálhatom, amit szeretek. Végre úgy érzem, összejött, amiről gyerekkorom óta álmodtam, hogy ilyen csapatok ellen, ilyen stadionokban játszhatok. A karrierem szempontjából ez egy nagy lépés, itt nagyon sokat tudok fejlődni” – tette hozzá Szabó.