Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: veterán kapus csatlakozott az Inter Miamihoz – HIVATALOS

Tovább formálódott az MLS keleti konferenciáját magabiztosan vezető Inter Miami játékoskerete…

(Photo by Leopoldo Smith/Getty Images)

Az Inter Miami a naptári esztendő végéig szóló szerződést kötött a rutinos argentin kapussal, Oscar Ustarival.

A 38 éves veterán hálóőr korábban hazájában az Independiente, a Boca Juniors és a Newell’s Old Boys kapuját védte, a Bocával argentin kupagyőztes lett. Ezen kívül 2007 és 2014 között Európában is kipróbálta magát, Ustari megfordult a spanyol Getafe és Almería, valamint az angol Sunderland alkalmazásában, de csak az első csapatnál töltött el hosszabb időt.

Az elmúlt tíz évben kizárólag az amerikai kontinensen védett, hazáján kívül megfordult Mexikóban és Uruguay-ban, legutóbb pedig az idei év első felében a chilei Audax Italiano alkalmazásában állt. Ustari volt az első számú kapusa a Liga MX 2022-es Aperturáját megnyerő Pachucának.

Annak idején a különböző korosztályos argentin válogatottak állandó szereplője volt, 2005-ben U20-as világbajnokságot, 2008-ban olimpiát nyert az utánpótlás válogatottal. A felnőtt nemzeti csapatban 2007 és 2012 között két mérkőzésen húzhatott kesztyűt.

Az MLS keleti konferenciáját magabiztosan vezető Inter Miaminál Ustari bizonyára a kiváló formában védő Drake Callender rutinos váltótársa lehet.