Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: csak helyzetekig jutott a magyar válogatott, nem lett meg a győzelem Bosznia-Hercegovina ellen

A Németország elleni kiütéses vereség után Bosznia-Hercegovina ellen készült javítani a magyar labdarúgó válogatott a Nemzetek Ligája A-ligájának 3. csoportjában.

Photo by Geert van Erven/Soccrates/Getty Images

Marco Rossi és együttese vasárnap este bátor volt, változtatott a korábban látott taktikán – ugyanakkor mindez nem volt kifizetődő. A németek büntették a hibákat, hiányosságokat, most viszont egy valamivel gyengébb képességű ellenfél várt a magyar csapatra. Az a bosnyák válogatott, amely a B-ligából jutott fel és szintén egy első fordulóban elszenvedett pofonból lábadozik. Jó eséllyel a csoport kiesője e közül a két csapat közül kerül majd ki. Egyebek mellett ezért is volt különösen fontos ez a találkozó.

Az első percek lomha “tapogatózással” teltek. Óvatosak voltak a csapatok. Az első érdemi lehetőségre a 17. percig kellett várni, amikor is egy szöglet után Varga Barnabás veszélyeztetett fejjel. A 24. percben szintén a Ferencváros támadója próbálkozhatott, amikor egy baloldali beadás után bólintott, Vasilj pedig kitolta a léc alá tartó labdát. A mérkőzés képében továbbra sem történt változás: leginkább a hazai csapat irányította a játékot és nagyjából 10 percenként akadt is egy-egy lehetőségük a gólszerzésre. A 33. percben egy kontrával szaladt el a magyar csapat, Sallai keresztbe lőtt labdája után pedig Varga jött a hosszún és tette próbára ismét Vasilj-t. Zárásképp akadt még egy lehetőség az első félidőben: 38. percben Nagy Zsolt távoli lövését is kikapta a bosnyák kapus, maradt a 0-0-ás döntetlen egy játékrész után.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első abbamaradt. A piros mezes magyar válogatott uralta a játékot és néhány perc elteltével már jegyezhettük is fel az újabb lehetőségeket. Érett az első magyar gól, de sokáig tartotta magát a bosnyák csapat. A hajrára kanyarodva a 71. percben Szoboszlai próbálkozott szabadrúgással: a lövés a sorfalat is érintve a felsőlécről pattant ki. Ezen a ponton már tényleg csak a vezetőgól hiányzott. A végét próbálta meghajtani a hazai gárda, jöttek frissítő cserék és meg több lendület. A kék mezes vendégek leparkolták a buszt, nekik jó volt idegenben az iksz. Magyarországnak egy nagy ziccere maradt még a 89. percben, amikor is a csereként beállt Ádám Martin fejelhetett zavartalanul, közvetlen közelről Sallai beadása után. A támadó azonban középre küldte a labdát, ahol pont elakadt Vasilj-ban és végül a kapufát megkerülve kigurult.

Mint kiderült, ez volt a meccslabda. Játékban többnyire rendben volt a mutatott produkció, megvoltak a lehetőségek is, épp csak a gól hiányzott. Hazai pályán így mindössze egyetlen pontot sikerült begyűjteni Bosznia-Hercegovina ellen, ami közel sem ideális. Maradt még lehetőség a javításra, de a legjobb lehetőségünket a győzelemre nem sikerült kihasználni.

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 0-0 (0-0)
Helyszín: Puskás Aréna (Budapest) Vezette: Guida (ITA)
Gólszerző:

Sárga lap: Nagy Zsolt, ill. Barisic, Katic
Kiállítás: – ill. –

Magyarország: Dibusz- Nagy Zsolt (Kerkez), Dárdai, Orbán, Botka (Balogh), Bolla (Csoboth) – Schafer, Nikitscher – Sallai, Varga Barnabás (Ádám), Szoboszlai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Bosznia-Hercegovina: Vasilj – Bicakcic, Saric (Gigovic), Katic, Barisic – Dedic, Burnic (Tahirovic), Basic (Husenbasic), Gazibegovic – Demirovic (Bajraktaveric), Dzeko. Szövetségi Kapitány: Sergej Barbarez.

 

Az A-Liga 3. csoportjának aktuális állása

Standings provided by Sofascore