Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: Marco Rossi szerint egyetlen kiút van a hullámvölgyből

A magyar válogatott 5-0-s vereséget szenvedett Németország ellen a Nemzetek Ligája nyitányán…

(Photo by Tom Weller/picture alliance via Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a bosnyákok elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a következő meccsen csak a győzelem elfogadható:

“A mostani hullámvölgyből az egyedüli kiút, hogy győznünk kell holnap este. A németországi vereség beleégett az emlékeinkbe, a 0-5 be fogja árnyékolni az eddig elért sikereinket. A 2021-es Eb után 4-0-ra kikaptunk Angliában, akkor kijöttünk a hullámvölgyből, remélem, ebből is ugyanúgy ki fogunk jönni. A németországi pofontól még ég az arcunk, de ezen túl kell lépnünk a bosnyákok elleni mérkőzésig. Lesznek változások a keddi kezdőcsapatban, de főként a makroelvek értelmezésében lesz változás.”

“Ami a németek elleni taktikát illeti, modern futballra készültünk, aminek része a letámadás, a magas védekezés is. A kommunikáció terén volt azonban némi félreértés, amiért vállalom a felelősséget, mert a meccstervben az szerepelt, hogy az első 15 percben nem hagyjuk kibontakozni az ellenfelet. Ami ezt követően történt, felróható a nem megfelelő kommunikáció számlájára. Vállalom a felelősséget, de a játékosoknak is vállalniuk kell a saját részükért. Bosznia-Hercegovina válogatottja fizikálisan erős csapat, tele harcos típusú játékosokkal, akik emellett magas szintű technikai és taktikai kvalitással bírnak. Tiszteljük a bosnyák válogatottat, de azzal együtt, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk, egyértelmű célunk a három pont megszerzése” – tette hozzá a szakember.

Egy változás történt a keretben, Yaakobishvili Antal elhagyta az edzőtábort, és csatlakozott az U21-es válogatotthoz, amely kedden Európa-bajnoki selejtezőn fogadja a spanyolokat Kecskeméten.

A németországi vereség után a szövetségi kapitánnyal és külön a játékosok között is tartottunk egy-egy megbeszélést. Átbeszéltük, min kell változtatni, hogyan tudnánk visszatérni a régi önmagunkhoz. Az idén véget ért 14 meccses veretlenségi sorozattal magasra tettük magunk előtt a lécet, és mostanra talán elvárás lett velünk szemben, hogy a legerősebb riválisok ellen is pontot szerezzünk. Reálisabbnak kell látnunk az erőviszonyokat, nem várható el a csapattól, hogy egy ilyen erős német válogatottal felvegye a versenyt egy idegenbeli tétmérkőzésen. Változott a taktikánk is, de a súlyos vereség oka nem ez volt, hanem a ránk korábban jellemző akarat, küzdőszellem hiánya. Kedden egyértelmű választ akarunk adni a németországi vereségre. Voltunk már gödörben, akkor sem ingott meg az egymás iránti, vagy a játékosok és a szövetségi kapitány közötti bizalom. Csak együtt tudunk kijönni a hullámvölgyből. Tanulunk a szombati vereségből, de már csak a jövővel foglalkozunk. Ilyenkor van szükség minden támogatásra, minél több szurkolóra a Puskás Arénában, mert ez iszonyatosan nagy segítség a csapatnak” – jegyezte meg Szoboszlai Dominik.

A magyar válogatott kedden, 20:45-től lép pályára Bosznia-Hercegovina ellen a Puskás Arénában.