Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19: győzelemmel zárta a tornát a magyar válogatott

A magyar U19-es válogatott ezekben a napokban a négycsapatos Vilotic-emléktornán vesz részt Szerbiában…

(Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)

A magyar U19-es válogatott egy-egy győzelem és vereség után a kedd délutáni utolsó mérkőzésén 1-0-ra legyőzte Montenegró U19 válogatottját, így két sikerrel fejezte be a szerbiai négycsapatos nemzetközi tornát.

Jeremiás Gergő csapata az első félidőben még képtelen volt vezetést szerezni a montenegróiak ellen, az ellenfél jól védekezett, így kevés helyzetet sikerült kialakítani. A fordulást követően viszont hamar megtört a jég, és sikerült megszerezni a vezetést Szabó Szilárd jóvoltából. A magyar válogatott innentől kezdve még inkább magabiztosan futballozott és a lefújásig megőrizte minimális előnyét.

Győzelmével a magyar válogatott második lett a négycsapatos tornán, amely Portugália U19 végső sikerével zárult. A luzitánok az első két meccsüket megnyerték, majd kedden már biztos tornagyőztesként kaptak ki 2-0-ra a házigazda szerbektől.

Montenegró U19 – Magyarország U19 0-1 (0-0)
Gólszerző:
ill. Szabó Sz. (46.)

Magyarország U19: Lehoczki Bendegúz – Kuzma Hunor, Umathum Ádám, Kaczvinszki Dominik (Bacsa Benjámin, 86.) – Varga Zétény (Molnár Csaba, 86.), Kern Martin, Szamosi Ádám (Galántai Tamás, 79.), Hornyák Csaba (Timóteus Mikolay, 79.) – Szabó Szilárd, Bogdán Hunor (Girsik Attila, 72.), Vidnyánszky Mátyás (Bakó Sámuel., 72.)

“Az első félidőben nyomasztó fölényben játszottunk, viszont nem tudtunk gólt szerezni, a támadásaink végén rendre hiba csúszott a játékba. A második félidő elején szép gólt szereztünk, és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Örülök, hogy lehetőségünk volt három ilyen erős ellenféllel megmérkőzni, és végül a második helyen zártuk a viadalt. A portugálok elleni második félidőért nagy kár, azon a meccsen nem érdemeltünk négygólos vereséget, a másik két találkozót viszont megérdemelten nyertük meg. Ezek voltak az első mérkőzéseim a korosztállyal, úgy gondolom erős alapot tettünk le a folytatásra, és bár még nincs kész a csapat, jó úton haladunk, pozitív érzésekkel várom a folytatást” – nyilatkozta Jeremiás Gergő szövetségi edző.