Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “Rengeteg erőfeszítést teszünk, hogy több magyar legyen a csapatban”

A Ferencváros mozgalmas nyári átigazolási szezonon és nemzetközi kupaselejtezőkön van túl…

(Photo by Marton Monus/picture alliance via Getty Images)

A Ferencváros sportigazatója, Hajnal Tamás a Nemzeti Sportnak adott bővebb interjúban beszélt az elmúlt nyári átigazolási időszak csapatot érintő legfontosabb eseményeiről:

“Marquinhosért remek ajánlat futott be, amivel nem tudtunk versenyezni. A játékos kis túlzással könyörgött, hogy engedjük el, élete lehetősége ez, és teszem hozzá rögtön, mi sem jártunk rosszul, elég jelentős transzferdíjat kaptunk érte. Természetesen örülünk a Marquinhosért kapott pénznek, de a pótlásáról is beszéljünk: szerettük volna a helyére megszerezni a Maccabi Tel-Avívtól Felício Milsont, csakhogy ő a Crvena zvezdát választotta, amely közel ötmilliót fizetett érte, az éves fizetése pedig jelentősen meghaladta a lehetőségeinket. Ezzel képtelenek vagyunk versenyezni. Samy Mmaee sem véletlenül ment el a Dinamo Zagrebbe.”

A sportvezető arra is kitért, hogy az örmény válogatott Edgar Szevikjan miért hagyta el a csapatot: “A keretben nem volt még egy olyan futballista, aki több figyelmet, támogatást kapott volna a szakmai stábtól és a vezetőktől, mint ő. Különleges képességei vannak, de a nyár folyamán – amikor látta, hogy új futballisták is érkeznek a helyére – teljesen leblokkolt, és kért minket, hogy engedjük el, mert ő ebben a helyzetben nem tud érvényesülni. Ezt először nem akartuk, mindent megtettünk hogy maradásra bírjuk, de egyszerűen nem tudtuk megváltoztatni a szándékát. A végén úgy döntöttünk, akkor tényleg jobb, ha elengedjük kölcsönbe, mert a rossz hangulata az edzésmunkájára és a csapatmorálra is negatív hatással volt.”

“Rengeteg erőfeszítést teszünk, hogy több magyar legyen a csapatban, de erőszakkal nem tudunk senkit a Népligetbe csábítani. Egyébként pedig nemzetközi szinten teljesen szokványos, hogy a vezető kluboknak kevés a hazai játékosuk” – jegyezte meg Hajnal Tamás.