Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2026: a brazil válogatott kikapott a feltámadó Paraguaytól – videóval

Magyar idő szerint keddről szerdára virradóra újabb fordulót bonyolítottak le a 2026-os világbajnokság dél-amerikai selejtezőzónájában…

(Photo by Christian Alvarenga/Getty Images)

A közelmúltban kapitányt váltó Paraguay 1-0-s győzelmet aratott a továbbra is hullámzóan teljesítő Brazília felett a dél-amerikai vb-selejtezők legutóbbi játéknapján. A brazilok hiába birtokolták többet a játékszert, az első húsz perc végén az ellentámadásokra építő hazaiak szerezték meg a vezetést, miután egy röviden kifejelt labdát Diego Gómez lőtt a kapufa segítségével a hálóba a tizenhatos előteréből. A vendégek ezt követően is többet támadtak, de Viníciusék csak elvétve tudtak lehetőségeket kialakítani, amikor pedig odaértek a paraguayi kapu elé, a hazai védők nagyszerűen végezték az elhárítást. Az első játékrész lefújásakor Paraguay őrizte 1-0-s előnyét. A fordulást követően sem változott a játék képe, Brazília mezőnyfölénye azonban továbbra is meddőnek bizonyult. A Selecao többet támadott, ám kevés minőségi helyzetet alakított ki. Néhány perc elteltével Rodrygo gyorsította fel a tempót, nagy lendülettel tört be a tizenhatoson belülre, de méterekkel a kapu fölé lőtt. Paraguay mindvégig biztos lábakon védekezett, miközben az ellentámadásokból igyekezett zavart okozni. A játékrész második felében a brazilok stabilan egykapuztak, de képtelenek voltak komolyabb feladat elé állítani R. Fernández kapust. Az eddig gyengélkedő Paraguay így új szövetségi kapitánya, Gustavo Alfaro irányításával négy pontot szerzett a legutóbbi két meccsén, a brazilok pedig a legutóbbi siker ellenére továbbra is gyengélkednek és csak ötödikek a selejtezőkben.

Paraguay – Brazília 1-0 (1-0)
Gólszerző: D. Gómez (20.), ill.

 

Szerdára virradóra a története első vb-szerepléséért küzdő Venezuela és az egykori kétszeres világbajnok Uruguay gól nélküli döntetlenre végzett egymással. A hazaiak aktívabban kezdték a találkozót, és Bello szabadrúgása után Rondón fejese nem sokkal kerülte el Rochet ketrecét. A Vinotinto ugyan többet próbálkozott, a vendégek gyakran veszélyes ellentámadásokat vezettek, de az első játékrész gól nélküli döntetlennel ért véget. A szünet után sem történt jelentős változás, bár mindkét csapat előtt adódtak kisebb gólszerzési lehetőségek, mindketten első sorban a biztonságot helyezték előtérbe. Venezuela valamivel kezdeményezőbb volt a hajrában, Uruguay látszólag megelégedett a döntetlennel és a kontráiban bízott, de egyik csapat sem tudta megtörni a jeget. A Celeste két 0-0-s döntetlennel visszacsúszott a harmadik helyre, Venezuela pedig továbbra is a hatodik helyet foglalja el.

Venezuela – Uruguay 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

A selejtezősorozat aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

A dél-amerikai kvalifikációból az első hat helyezett automatikusan kijut a következő világbajnokságra, míg a hetedik helyen végző csapat pótselejtezőt fog játszani a részvételért.

A 8. forduló eredményei

Kolumbia – Argentína 2-1
Chile – Bolívia 1-2
Ecuador – Peru 1-0
Venezuela – Uruguay 0-0
Paraguay – Brazília 1-0

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!