Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Oroszországban folytatja a mexikói válogatott hátvédje – sajtóhír

Megbízható sajtóbeszámolók szerint a mexikói válogatott rutinos hátvédje Oroszországban készül pályafutása folytatására…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

César Luis Merlo értesülései szerint megszületett a megállapodás arról, hogy a spanyol első osztályból kiesett Almería hátvédje, César Montes mintegy 8 millió euróért cserébe az orosz Lokomotiv Moszkvához szerződik.

A 27 éves mexikói válogatott hátvéd hazájában éveken át a CF Monterreyt erősítette, hét év alatt 265 tétmérkőzésen lépett pályára a Rayados soraiban. Montes ezalatt hátvéd létére 13 találatot regisztrált, és fontos szerepet vállalt csapata 2019-es Apertura-bajnoki címéből, valamint két-két Copa MX- és CONCACAF Bajnokok Kupája-győzelméből. A védő 2023 januárjában szerződött Európában az Espanyolhoz, melyet a csapat kiesése után elhagyott, és az elmúlt idényt már az Almeríánál töltötte.

Montes legutóbbi állomáshelye színeiben 21 tétmérkőzésen lépett pályára, de csapata nem tudta elkerülni a kiesést.

A rutinos védő 2017 óta 47 mérkőzésen szerepelt a mexikói válogatottban, tagja volt a 2019-es és a 2023-as Arany-kupa-győztes csapatnak, valamint a 2021-es tokiói olimpián bronzérmet nyerő U23-as válogatottnak.