Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Totális futballra készül az NB II sereghajtójának új edzője

Ahogyan arról beszámoltunk, az NB II-es sereghajtó Mezőkövesd-Zsóry rutinos szakembert nevezett ki a kispadjára…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Mezőkövesd-Zsóry újonnan kinevezett vezetőedzője, Csertői Aurél a klubhonlapon megjelent interjúban beszélt a csapatnál tapasztaltakról és a meghonosítandó játékstílusról:

“Pár nappal a kinevezésem előtt kerestek meg a klub vezetői, miután a csapatnak már nem volt vezetőedzője. Gyors döntéseket kellett meghoznom, nem volt hosszú idő arra, hogy átgondoljam a lehetőséget. Azt gondolom, hogy szép múltja van a csapatnak, hiszen tavaly még NB I.-es volt. A játékosok közül azokat ismerem, akik tavaly itt játszottak, úgy gondolom, hogy ez egy jó közösség. A tulajdonosok sokat tesznek a futballért itt és úgy éreztem, hogy tudok nekik segíteni. Normális viszonyokat látok, a körülmények nagyon jók, mondhatom azt, hogy extrák a feltételek. Az első edzés tökéletesen sikerült, mindenki a maximumot nyújtotta, bízom benne, hogy ez a folytatásban is így marad.”

“Azt gondolom, hogy mindent el kell végeznünk és minden területen javulnunk kell ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni. Nekem is meg kell ismernem a csapatot, így az én dolgom is sokkal pörgősebb és intenzívebb. Jönnek majd a mérkőzések, ezekből is sokat lehet tanulni, próbálunk egy kicsit mindig előrelépni” – jelentette ki a tréner a teendőkről.

“A mentalitásról nem szeretnék sokat beszélni, mert az alap számomra, hogy mindenki a tudásához képest a 100%-ot próbálja meg nyújtani az edzéseken és a mérkőzéseken is. Ez még nem biztos, hogy sikerre vezet, de az fontos, hogy legalább próbáljunk meg mindent megtenni a siker érdekében. Komplex játékot szeretnénk játszani, totális futballra készülünk, ha kell akkor védekezünk, ha kell, akkor támadunk, nem teszünk különbséget a kettő között, mert a futballnak mindegyik a velejárója” – tette hozzá arról, hogy milyen stílusú csapatot szeretne látni a pályán.

Ezen a hétvégén az NB II-ben nem rendeznek fordulót, a Mezőkövesd a Csákvár ellen a Magyar Kupában játssza a következő tétmeccsét.