Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A megújuló Camp Nouban rendeznék meg az Interkontinentális Szuperkupát – sajtóhír

Az idei Európa-bajnokságot Spanyolország, a Copa Américát pedig Argentína nyerte, a két győztes egymással is összecsaphat a jövőben…

(Photo by Pol Cartie/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A várakozások szerint az idei Copa América-győztes Argentína és az Európa-bajnok Spanyolország közti Interkontinentális Szuperkupa-mérkőzésre a sűrű versenynaptár miatt 2025-ben nem, csak 2026 márciusában kerülhet sor.

Germán Carrara információi szerint a felújítás alatt álló, barcelonai Camp Nou adhatna otthont az események. Korábban az argentin sajtóban felvetették, hogy az argentin szövetség szeretné a Buenos Aires-i Monumentalban lebonyolítani a meccset, amely többek közt az idei Libertadores-kupa-döntőnek is otthont ad majd.

Miután 2021-ben egymással párhuzamosan rendezték meg a két kontinensviadalt, egy évvel később a két győztes összecsapott egymás ellen az Interkontinentális Szuperkupa (Finalissima) keretein belül. 2022. június 1-jén Argentína 3-0-ra legyőzte Olaszországot a londoni Wembley-ben.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!