Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Puskás Akadémia edzője szerint akár az első helyre is odaérhetnek

A Puskás Akadémia vezetőedzője a Fiorentina elleni kiesésről és a bajnoki célkitűzésekről beszélt…

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

A Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt az M4 Sport részére adott interjúban visszatekintett a Fiorentina elleni Konferencialiga-selejtezőre:

“Nagyon intenzíven átéltem ezt az egészet és hosszú volt a meccs utáni éjszaka, de ezen is át kell menni. Pozitív pontokat tudtam találni, főleg a játékban. Ki lehet kapni, ki lehet esni, de ha jól teljesítesz, akkor könnyebb feldolgozni, még akkor is, ha sosem jó kikapni, vagy tizenegyesekkel kieseni. Mindjárt azon járt a fejem, hogy tartsuk meg a mutatott játékot és a motivációt. A hazai visszavágón mi voltunk a kezdeményezőbbek végig. Ha azok az igazolások, akik a meccs után jöttek, már akkor is itt lettek volna, akkor nagyobb esélyünk lett volna a győzelemre. Nem túl széles a keretünk, elfogytunk.”

“Én úgy tekintek erre a két mérkőzésre, hogy ez a munkánk gyümölcse volt. Sok ellenségünk van, nem szeretnek minket, mint klubot, de most megmutatták a játékosok, hogy itt is megy a munka és jól dolgozunk. Az edzői pályafutásom legnehezebb meccsei voltak ezek. Az olasz kollégám is azt mondta, hogy jó csapatunk van – ez fontos visszajelzés. Az olasz újságírók is megtapsoltak a sajtótájékoztató után, ez is jólesett. Hallottam olyan visszajelzést, hogy ez a két meccs megváltoztatta a véleményét valakinek a Puskás Akadémiáról” – tette hozzá a vezetőedző.

A felcsúti csapatot éve irányító szakember elárulta a célkitűzést a szezonra:

“A dobogót szeretnénk elérni és egy-két fiatal játékost be akarok építeni a csapatba. Sok minden múlik azon, hogy mennyire leszünk stabilak. Ha úgy tudunk játszani, mint a Fiorentina ellen, akkor bárhova oda tudunk érni. Ha ugyanúgy, ahogy a múlt szezon végén hoztunk tíz meccset egymás után, akkor tudunk küzdeni akár az első helyért is. Ha olyan marad a játékunk, mint a nemzetközi meccseken, akkor mehetünk az első helyért. Óvatos vagyok, mert ugyan vannak a keretben jó külföldiek és magyarok, vannak tehetséges fiatalok, de nekünk egyensúlyozni kell a szerepeltetésük tekintetében. A Fiorentina ellen a külföldi labdarúgók és az idősebbek kaptak szerepet, de ha ilyen játékot mutatunk, akkor miért ne gondolhatnánk az első helyre.”

“A Fradinak van a legerősebb kerete, de megint sok nehéz meccs van előttük és meg kell oldaniuk a bajnoki szereplés mellett a nemzetközi mérkőzéseket is. Ilyen játékkal, amit mutattunk, fel tudjuk venni a versenyt a Ferencvárossal. Ehhez stabil teljesítmény kell, de úgy érzem a csapatban megvan az erő ehhez. Nem sok változás volt a keretben nyáron, talán most érik be a munka, aminek köszönhetően még a légiósok is küzdenek egymásért” – jegyezte meg a tréner.