Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntöttek a milánói klubok a San Siro felújításáról

Az érintett csapatok a pénteki napon egyeztettek Milánó városvezetésével a San Siro esetleges felújításáról…

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Az Inter és az AC Milan vezetősége egyaránt elutasította a milánói városvezeté San Siro felújítására vonatkozó terveit.

Bár a klubok hivatalosan is elvetették a stadion felújításának lehetőségét, azonban egy új javaslatot tettek arra vonatkozóan, hogy a jelenlegi San Siro környékén egy új létesítményt építsenek közösen.

“A javaslatuk az, hogy visszatérnek a San Siro területén egy új stadion felépítésének tervéhez. Ez egy nagyon hosszú folyamat. Átnéztem négy határozatot ,egy nyilvános vitát, egy önkormányzati határozatot és a népszavazás ötletével szembeni ellenállást. Rengeteg munka van mögötte és nem a nulláról indulnánk, hanem már történtek lépések az ügyben” – jegyezte meg Giuseppe Sala polgármester.

Mindez azt jelenti, hogy valószínűleg a két milánói csapat néhány éven belül elhagyhatja ikonikus otthonát. Az még egyelőre kérdéses, hogy a két csapat a jövőben is közös stadionban fogja játszani a hazai meccset, vagy elválnak egymástól útjaik és külön-külön stadionnal fognak rendelkezni.

Sala egyúttal arra kérte a Milant és az Intert, hogy amennyiben ténylegesen a San Siro területén kívánnak új stadiont építeni, akkor hivatalosan is lépjenek vissza a folyamatban lévő saját stadionprojektüktől San Donatóban illetve Rozzanóban.