Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jansen: “Amíg én vagyok az edző, sosem fogjuk elfogadni azt a tényt, hogy fáradtak vagyunk”

A Ferencváros vezetőedzője csapat erejéről és a közelgő kihívásokról beszélt legutóbbi interjújában…

(Photo by ANP via Getty Images)

A Ferencváros vezetőedzője, Pascal Jansen a csakfoci.hu részére adott interjúban összefoglalta az eddigi tapasztalatait:

“Nagyon fontos, hogy ismerd a stábod képességeid, mert ugyan sok mindent tudok én is, de nem annyit, mint 2-3-4 ember együttvéve. Ugyanazon a filozófia mentén kell haladnunk, de mindenkinek megvan a maga nézőpontja, a saját gyengeségei, erősségei. Az biztos, hogy egy vezetőedzőnek sok mindent tudnia kell, hiszen a teljes fejlődés az ő felelőssége, ezért ezen a szinten átlag fölöttinek kell lenni mindenben.”

“Továbbra is haladunk az utunkon. Nagyon intenzív két hónap van mögöttünk rengeteg történéssel, meccsekkel, az átigazolási szezonnal, amely során a játékosok jöttek-mentek. Voltak találkozók, ahol tudtunk úgy játszani, ahogy azt szeretnénk, és voltak olyanok, ahol keveset mutattunk az identitásunkból. Azt szoktam mondani, hogy “nincs időnk, mégis muszáj időt szakítanunk”. A csapat fejlesztésével foglalkozni kell, az nem úgy működik, hogy eltelik néhány hét és hipp-hopp készen áll minden. Folyamatosan figyelnünk kell, hogy fejlődünk-e, hogy soha ne legyünk elégedettek” – tette hozzá a tréner.

A holland szakember nyomatékosította, hogy soha nem fogja azt mondani, hogy fáradt a csapata:

“Amíg én vagyok a Ferencváros edzője, sosem fogjuk elfogadni azt a tényt, hogy fáradtak vagyunk. Mert az egy kiváltság, hogy ebben a helyzetben vagyunk, ezeket a meccseket játszhatjuk, ráadásul a Ferencvárosért. Ezért nem engedhetjük meg, hogy fáradtak legyünk. Ha mégis azt látjuk a pályán, hogy valaki így érez, akkor jön a következő játékos, és ugyanazon a szinten kell teljesíteni. Szóval sosem fogjuk kifogásként használni a fáradtságot.”

“Persze mindig teljesítenünk kell így is. Én a jó edzésekben, a sok edzésben hiszek, mert ahhoz, hogy fejleszd magad csapatként, edzened kell. Fáradtság járhat ezzel persze, de akkor még jobban fókuszálnod kell a regenerációra, hogy készen állj a következő edzésre” – árulta el Jansen.