Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hosszabbított válogatott kapusával a Real Madrid! – hivatalos

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid hivatalos csatornáin keresztül számolt be arról, hogy meghosszabbították Andriy Lunin szerződését…

(Photo by Alvaro Medranda/Quality Sport Images/Getty Images)

A Real Madrid 2030 nyaráig megújította Andriy Lunin kontraktusát, a 25 esztendős ukrán válogatott hálóőr remekül pótolta az előző szezon folyamán a sokáig sérült Thibaut Courtois-t. Lunin egyébként már 2018 óta tartozik a “Királyi gárda” kötelékébe. 

A Real Madrid a Zorya Lugansk együttesétől szerzete meg Andriy Lunin játékjogát 2018 nyarán. A folyamatos játéklehetőség reményében a klub egyből kölcsönadta a Leganés csapatának, ám mindössze 7 tétmérkőzésen kapott lehetőséget. Ezt követően megfordult még a Valladolidban, ahol csupán 2 Király-kupa találkozón jutott szóhoz, majd még a másodosztályú Oviedohoz került kölcsönbe. Az ukrán kapus a 2020/2021-es idényben debütált a Real Madridban a Király-kupában, a bajnokságban pedig először a 2021/2022-es szezonban kapott lehetőséget. Lunin eddig mindent egybe véve 48 tétmérkőzésen állt a “Királyi gárda” kapujában, ezeken 51 találatot kapott, 16 találkozón pedig érintetlen maradt a hálója. A Real Madrid tagjaként nyert két bajnoki címet, két Bajnokok Ligáját és egy Király-kupát.