Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tényként közlik a magyar válogatott szélső klubváltását – sajtóhír

Török sajtóbeszámolók szerint rövidesen bejelentik a magyar válogatott játékosának régóta rebesgetett klubváltását…

(Photo by Boris Streubel/Getty Images)

Yagiz Saboncuoglu információi szerint a felek közt megszületett a megegyezés arról, hogy a Freiburg magyar szélsője, Sallai Roland átigazol a török rekordbajnok Galatasarayhoz, mellyel négyéves megállapodást készül kötni.

A 27 esztendős szélső hat szezont húzott le a német klubnál, amely színeiben eddig 163 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett és 23 gólpasszt osztott ki. Sallai az előző idényben a bajnokságban három, az Európa-ligában négy alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, és az idei Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottnak is az erősségei közé tartozott.

A német lapok korábban olasz és spanyol első osztályú csapatokkal hozták hírbe az 52-szeres válogatott szélsőt, azonban eddig semmi konkrétum nem történt az esetleges klubváltását illetően. Mivel a topbajnokságokban már véget ért a nyári átigazolási időszak, Sallai legfeljebb olyan országba szerződhet, ahol még nyitva van a piac, mint például Törökországba.

A Galata az előző két idényben megnyerte a török bajnokságot, összességében pedig 24-szer hódította el a bajnoki címet, a csapat soraiban olyan klasszisok találhatóak, mint Mauro Icardi, Dries Mertens, Fernando Muslera és a nemrég csatlakozó Victor Osimhen.

Az újságíró azt is tudni véli, hogy – miután a felek már megállapodtak egymással – Sallai még ma Isztambulban lesz, hogy aláírja négyéves szerződését új csapatához. Az átigazolási időszak ma este zárul Törökországban.