Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új csapata bejelentette a magyar válogatott játékosának leigazolását – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Galatasaray a törökországi átigazolási piac zárása előtt péntek este bejelentette a magyar játékos szerződtetését…

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

A Galatasaray hivatalos csatornáin keresztül adta hírül, hogy 6 millió eurós átigazolási díjért cserébe leigazolta a Freiburg magyar válogatott szélsőjét, Sallai Rolandot.

A 27 esztendős szélső hat szezont húzott le a német klubnál, amely színeiben eddig 163 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett és 23 gólpasszt osztott ki. Sallai az előző idényben a bajnokságban három, az Európa-ligában négy alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, és az idei Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottnak is az erősségei közé tartozott.

A német lapok már hosszabb ideje cikkeztek Sallai esetleges klubváltásáról, aki a jelek szerint mindenképpen el szerette volna hagyni Freiburgot.

A Galata az előző két idényben megnyerte a török bajnokságot, összességében pedig 24-szer hódította el a bajnoki címet, a csapat soraiban olyan klasszisok találhatóak, mint Mauro Icardi, Dries Mertens, Fernando Muslera és a nemrég csatlakozó Victor Osimhen.

A magyar játékos négyéves szerződést kötött az isztambuli együttessel, amely a BL-selejtező sikertelen megvívása után a 2024-2025-ös idényben az Európa-ligában fog versenyezni a nemzetközi porondon.