Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aranycsapat emlékfát ültettek a Felvidéken

A felvidéki Marcelházán rendezték meg a IV. Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornát…

(Photo by Bongarts/Getty Images)

A felvidéki Marcelházán zajló IV. Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornán pénteken Aranycsapat Emlékfát ültettek Kövér László házelnök és id. Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület vezetője részvételével.

“A nemzeti összefogást, összetartozást, önbecsülést és a hazaszeretetet szimbolizálja az Aranycsapat története. Határainkon innen és túl eddig összesen 15 emlékfát ültettünk el, ezzel is jelezve, hogy összetartozunk és ez a nemzet ha megfogyva is, de egységes és egyet akar” – mondta id. Lomnici Zoltán a faültetési ünnepségen.

A tornán az Országgyűlés válogatottja mérkőzik meg a Csángóföld, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja, Székelyföld magyarságának vezetőiből, illetve tisztségviselőiből álló csapatokkal.

Magyar Zoltán, a parlamenti válogatott szövetségi kapitánya, a torna igazgatója az MTI-nek elmondta: szombaton az első két helyért Délvidék és Kárpátalja csapata játszhat, az Országgyűlés labdarúgói a Felvidék csapatával mérkőznek meg a harmadik és a negyedik helyért, Csángóföld és Székelyföld között dől el az utolsó két hely sorsa.

A tornát a nemzeti összetartozás jegyében írták ki Kövér László házelnök kezdeményezésére, aki maga is részt vett a mérkőzéseken. A részt vevő csapatok tagjai – a kiírás szerint – alapvetően amatőr játékosok, “civilben közméltóságnak számító futballisták” voltak.

“Az ötödik Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornát várhatóan Csángóföldön, Moldvában rendezik” – közölte a szövetségi kapitány.