Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolások: az év végén elhagyja Kínát a liga ‘utolsó mohikánja’!

A 2017 óta Kínában futballozó, már 33 esztendős játékos a Folha de S Paulo című brazil lapnak adott interjújában jeentette be, elhagyja a kínai Szuperligát, amolyan ‘utolsó mohikánként’ (…)

(Photo by Visual China/Getty Images)

 

(…) Mint ismert, Oscar egyike volt azon európai klasszisoknak, akik a sportszakmai szempontokat figyelmen kívül hagyva, elfogadták a korábban elképesztő pénzekkel felpumpált kínai klubok ajánlatait.

A hazájában a Sao Paolo, az Internacional, majd Európába na Chelsea-nél futballozó, korábbi 48-szoros brazil válogatott kiválóság a sztárok közül lényegében az utolsó volt, aki még akkor is kitartottak a Kínai bajnokság mellett, amikor az államvezetés látványosan elzárta a pénzcsapokat az ország futballjában. Oscar most elmondta, hogy december 31-ével, szerződése lejrátával véget ér egy korszak, már nem marad tovább a Shanghai Port együttesénél.

“Szeretem Shanghait, szeretem a klubot, a várost, az itteni embereket, ugyanakkor nem maradhatok itt örökké, pláne amiatt, mert egyre inkább hiányoznak az otthoniak.” – kezdte gondolatmenetét az ominózus interjú keretein belül Oscar.

“Az édesanyám is öregszik, a testvéreimnek már gyerekei vannak. Szeretnék a családomhoz közelebb lenni. Hoztam egy döntést a távozásomról, ami megmásíthatatlan.” – így a kínai bajnokságban igen figyelemre méltó, 169 meccsen 55 gólos és 110 (!) gólpasszos mutatóval álló középpályás.

“Csodás éveket töltöttem Kínában. Sok helyen jártam a világban, de az itteni életvitelhez semmi nem hasonlítható. Kína egyedülálló hely a világon! A gyerekeim kiskoruk óta busszal járnak iskolába, majd haza, és egy pillanatig sem kell aggódnunk a biztonságuk miatt… Nincsenek drogok, olyan ez az egész, mintha egy másik világ lenne. Csak azok érthetik igazán, hogy miről beszélek, akik már éltek Kínában! Csodás ország, fantasztikus kultúrával és emberekkel!” – tette még hozzá Oscar, aki lényegében rámutatott arra, hogy karrierje legutolsó szakaszát most már hazájában kezdi majd meg.