Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Harry Kane triplázott, a Bayern hat gólt vágott az újonc otthonában! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 3. fordulójának szombati játéknapját az újonc Holstein Kiel és a rekordbajnok Bayern München összecsapása zárta.

(Photo by Gregor Fischer/picture alliance via Getty Images)

Erődemonstrációt tartott az újonc otthonában a Bayern gárdája, amely már a 14. másodpercben megszerezte a vezetést. Ekkor egy előreívelt labdánál elváltották magukat a védők, így a játékszerre Musiala csapott le, aki a tizenhatoson kívülről a jobb alsóba lőtt, 0-1! Nem kellett sokat várni az újabb gólra, a 7. minutumban ugyanis Holtby passzolta el a labdát a saját kapuja előterében, Gnabry passza után pedig Kane élt az adódó hatalmas lehetőséggel, 0-2! Még az első negyedóra végén sem jártunk, és megint bevette Weiner kapuját a rekordbajnok. Musiala cselezett ki két védőt az alapvonal közelében, majd a középre tett labdája Rembergről a saját hálójába pattant, 0-3! Az első 15 percet követően is hatalmas fölényben futballozott a Bayern, de Weiner kapus, illetve a kapufa is megmentette a Kielt az újabb kapott góltól, egészen a 43. percig. Ekkor egy gyorsan végigvitt támadás végén Kane kapta meg a labdát a tizenhatos előterében, majd a bal kapufa érintésével kilőtte a bal alsót, 0-4!

A második játékrész elején majdnem összejött a becsületgól a hazai csapatnak, de Pichler közeli fejese a felső léc érintésével hagyta el a játékteret. A Bayern első komoly helyzetére a félidő közepéig kellett várni, amikor Alphonso Davies bal alsóba tartó lövését még nagy bravúrral védte Weiner, de a kipattantó Olise kapásból a jobb alsóba lőtte, 0-5! Az ötödik gólt követően még inkább visszavett az iramból a Bayern, és így a véghajrában megszerezte a szépítő találatot a Kiel! A hazaiak a félpályánál szereztek labdát, majd Puchacz balról érkező beadására Gigovic érkezett üresen, ő pedig a bal alsóba továbbította fejjel a játékszert, 1-5! A 86. percben majdnem sikerült még tovább csökkentenie a különbséget a Kielnek, a korábbi Bayern játékos, Fiete Arp 13 méterről leadott lövése azonban a felső lécen csattant. A ráadásban aztán újabb Bayern gólt láthatott a hazai közönség, miután büntetőhöz jutottak a bajorok. A labda mögé a sértett Harry Kane állt, aki magabiztosan értékesítette a lehetőséget, beállítva ezzel 6:1-es végeredményt, és megszerezve harmadik gólját a mérkőzésen.

Holstein Kiel – Bayern München 1-6 (0-4)
Helyszín:
Holstein-Stadion Vezette: T. Reichel
Gólszerzők:
Gigovic (82.) ill. Musiala (1.), Kane (7., 43., 90+1. – büntető), Remberg (13. – öngól), Olise 65.)
Sárga lapok: ill. Palhinha (81.)
Kiállítás:ill.-

Holstein Kiel: Weiner – Javorcek (Puchacz 46.), Erras (Geschwill 46.), Johansson, Becker – Remberg, Knudsen, Porath (Rosenboom 76.) – Holtby (Gigovic 76.) – Machino (Arp 64.), Pichler Vezetőedző: Dirk Bremser

Bayern München: Neuer – Boey (Laimer 64.), Upamecano, Kim, Guerreiro (Davies 64.) – Kimmich, Palhinha – Gnabry (Olise 46.), Musiala (Müller 46.), Coman (Tel 76.) – Kane Vezetőedző: Vincent Kompany

A mérkőzés összefoglalója:

A 3. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Borussia Dortmund – Heidenheim 4-2

Szombat:
Freiburg – VfL Bochum 2-1
Hoffenheim – Bayer Leverkusen 1-4
B. Mönchengladbach – VfB Stuttgart 1-3
RB Leipzig – Union Berlin 0-0
Wolfsburg – Eintracht Frankfurt 1-2
Holstein Kiel – Bayern München 1-6

Vasárnap:
15:30 Augsburg – St. Pauli (Tv: Aréna 4)
17:30 Mainz – Werder Bremen

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore