Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: két tizenegyessel győzte le a Real Madrid a Real Sociedadot – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 5. fordulójában a Real Madrid a Real Sociedad otthonába látogatott, ahol egy nagyon nehéz meccset játszott és nyert meg a címvédő tizenegyesekkel.

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Kiegyenlített meccs volt, a Real Sociedad jól és veszélyesen játszott, ami nagyon nem ízlett a Real Madridnak. Már a 2. percben Gómez lőtt volna 25-ről a bal alsóba egy szabadrúgást, de Courtois vetődve védett. Mbappé többször próbálkozhatott, de mindig pontatlan volt. A 7. percben megindult a francia támadó, de éles szögből a kapusba lőtt, majd a 19. percben már közelebb is járt a gólhoz, ekkor Brahim Díaz indította Mbappét, aki egy csel után kapura is lőtt, de védett a vetődő Remiro. A 25. percben azonban már a Sociedad veszélyeztetett, amikor Kubo csípte el Rüdiger passzát, majd Susichoz passzolt, aki milliméterekkel vétette csak el a jobb felső sarkot, a labda pedig a keresztécen csattant. A 29. percben Modric bal oldali szabadrúgását Vinícius fejelte kapura, de Remiro vetődve ismét hatalmasat védett. A 36. percben már a második kapufáját lőtte a hazai csapat, ekkor Becker egy csel után középről lőtte szét a lécet. A 37. percben ismét Mbappé volt a főszerepben, amikor kicselezte Aramburut, és az ötös bal sarkáról milliméterekkel lőtt a bal felső sarok mellé. Két perccel később megint a Sociedad volt közel a vezetéshez, amikor Militao blokkolta Kubo 14 méteres lövését. A hosszabbításban még Modric szögletét az ötös rövid sarka elől a léc fölé fejelte Carvajal, majd Güler lőtt a bal sarok mellé, és végül nem született gól az első játékrészben.

A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is veszélyes volt a Real Sociedad. A 47. percben már egy kapufát is lőttek, amikor Sadiqból remekül passzolt Susichoz, aki az ötös jobb sarkáról a túloldali kapufára lőtt a bevetődő Militao lába között. Az 57. percben azonban büntetőhöz jutott a Real Madrid, miután Güler kapura lövésébe Gómez kapott bele kézzel. Vinícius állt oda elvégezni a tizenegyest, és a jobb alsóba lőtt, hiába érezte jól az irányt Remiro, és ezzel megszerezte a vezetést a Madridnak. A 69. percben egy szabadrúgás után Zubeldia fejelte középre a labdát, amit López fejelt volna a léc alá, de nagyot védett Courtois. A 73. percben azonban egy hosszabb VAR-vizsgákat után ismét büntetőt kapott a Madrid, amikor Vinícius középre adta volna a labdát, de Aramburu teljesen feleselgesen odalépett a szélsőnek. Ezt most Mbappé állt oda elvégezni, és félmagasan a jobb sarokba lőtt Remiro mellett, ezzel kétgólosra növelve csapata előnyét. Ezzel az eredménnyel már elégedett volna a vendégcsapat, így sokat már nem tett egy újabb gólért a hátralévő időben. A Sociedad azért próbálkozott, de egyikben sem volt már erő, így ezt a Real Madrid nyerte meg, akciógólok nélkül.

Real Sociedad–Real Madrid 0–2 (0–1)
Helyszín: Reale Arena (San Sebastián) Vezette: Juan Martínez Munuera
Gólszerzők: Vinícius Junior (58. – büntetőből), Mbappé (75. – büntetőből) ill. –
Sárga lap: Sadiq (17.), Aramburu (28.), Pacheco (82.), Barranetxea (84.) ill. Modric (79.)
Kiállítás:ill. –

Real Sociedad: Remiro – Aramburu, Zubeldia, Aguerd (Pacheco, 75.), Javi López (Munoz, 78.) – Becker (Barrenetxea, 63.), Sucic (Turrientes, 75.), Zubimendi, Sergio Gómez – Kubo, Sadiq (Óskarsson, 63.). Vezetőedző: Imanol Alguacil Barrenetxea

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Rüdiger, Mendy – Valverde, Modric – Brahim Díaz (Rodrygo, 24.), Arda Güler (Lucas Vazquez, 77.), Vinícius Júnior – Mbappé (Endrick, 90.).  Vezetőedző: Carlo Ancelotti

A La Liga 5. fordulójának eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Real Betis – Leganés 2-0

Szombat:
Mallorca – Villarreal 1-2
Espanyol – Alavés 3-2
Sevilla – Getafe 1-0
Real Sociedad – Real Madrid 0-2

Vasárnap:
14:00 Celta Vigo – Valladolid (Tv: Spíler2)
16:15 Girona – Barcelona (Tv: Spíler2)
18:30 Las Palmas – Athletic Bilbao (Tv: Spíler2)
21:00 Atlético Madrid – Valencia (Tv: Spíler2)

Hétfő:
21:00 Rayo Vallecano – Osasuna (Tv: Spíler2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore