Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Paris Saint-Germain középpályásával erősítene jövő nyáron a Manchester City! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City együttese 2025 nyarán leigazolná a Paris Saint-Germain középpályását, Xavi Simonst.

(Photo by Jan-Philipp Burmann/ City-Press GmbH Bildagentur via Getty Images)

A sajtó legfrissebb beszámolói alapján a Manchester City nagy erőkkel keresi Kevin De Bruyne utódját. A belga középpályás ugyanis egyre többször bajlódik kisebb-nagyobb sérülésekkel, illetve már a nyáron a 33. életévét is betöltötte. A hírek szerint a manchesteri alakulat legfőbb kiszemeltje erre a feladatra nem más, mint a Paris Saint-Germain futballistája, Xavi Simons. A holland játékos az előző idényt az RB Leipzignél töltötte kölcsönben, majd a nyáron hiába szerette volna őt a Bayern München leigazolni, végül egy újabb évre a lipcsei alakulathoz került. A források alapján a PSG jövő nyáron értékesítené a támadó középpályást, aki nem szerepel Luis Enrique terveiben, de az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményével, komoly bevételt jelenthet majd a párizsi sztárcsapat számára. A hírek szerint ugyanakkor nem csak a City szeretné jövő nyáron megszerezni Simons játékjogát, mivel a Liverpool, illetve a már korábban említett Bayern München kívánságlistáján is kiemelt helyet foglal el a 21 éves futballista.

Xavi Simons az elmúlt bő egy évben 47 mérkőzésen lépett pályára az RB Leipzig színeiben, amelyeken 11 gólig és 16 gólpasszig jutott. Szerződése 2027 nyaráig köti a PSG-hez, piaci értékét pedig 80 millió euróra teszi a transfermarkt.