Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Southampton otthonában tudott nyerni a Manchester United – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 4. fordulójának nyitómérkőzésén a Manchester United idegenben tudta begyűjteni a három pontot.

(Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

Az első negyedórában mindkét csapatnak akadt egy-egy lehetősége. Hazai részről a 8. percben Ryler Dibling szerezhetett volna vezetést, azonban lövését André Onana bravúrral hárította. A 15. percben a vendégek találhattak volna be, de Joshua Zirkzee elpuskázta lehetőségét, Ramsdale hárítani tudta a lövését. A 33. percben büntetőhöz jutott a Southampton büntetőhöz jutott, azonban Cameron Archer tizenegyesét Onana védeni tudta, majd a kipattanót követően ismét a “Szentek” támadója próbálkozhatott, de ezt is kiszedte a kameruni hálóőr. A kihagyott büntető pedig megbosszulta magát, ráadásul kétszer is. A 35. percben egy szögletvariációt követően Bruno Fernandes tekerte a labdát a kapu elé, amelyre De Ligt érkezett remek ütemben és 5 méterről a kapuba fejelt, 0-1! A 41. percben megduplázta előnyét a vendég alakulat, Rashford kapott egy labdát Diallotól, majd megtolta magának lövőre és remekül tekert a bal alsóba 17 méterről, 0-2!

A második játékrész kevésbé volt izgalmas, mint az első, de egy gól így is esett. A 79. percig túl sok minden nem történt, ám ekkor végleg megpecsételődött a Southampton sorsa, ugyanis Jack Stephens a kiállítás sorsára jutott rossz ütemű szerelését követően. A hosszabbítás utolsó pillanataiban meglőtte a harmadikat is a Manchester United, a végeredmény Alejandro Garnacho állította be, 0-3! A “Vörös Ördögök” a győzelmükkel 4 fordulót követően 6 pontot gyűjtöttek, míg a Southampton továbbra is pont nélkül áll az utolsó előtti helyen.

Southampton – Manchester United 0-3 (0-2)
Helyszín: St. Marry Stadion (Southampton), Vezette: S. Attwell
Gólszerzők:ill. De Ligt (35.), Rashford (41.), Garnacho (90+6.)
Sárga lap: Cornet (71.), R. Martin (81.) ill. Mainoo (26.), Eriksen (57), B. Fernandes (68.), Maguire (75.)
Kiállítás: Stephens (79.) ill.

Southampton: Ramsdale – Sugawara, Bednarek, Stephens – Dibling (Lallana 63.), M. Fernandes (Harwood-Bellis 81.)), Downes, Ugochukwu (Cornet 64.), Walker-Peters – Brereton Díaz (Fraser 64.), Archer (Stewart 62.). Vezetőedző: Russell Martin

Manchester United: Onana – Mazraoui (Maguire 74.), De Ligt (Casemiro 87.), Li. Martínez (77.), Dalot – Eriksen (Ugarte 73.), Mainoo – Diallo, Bruno Fernandes, Rashford (Garnacho 73.) – Zirkzee. Vezetőedző: Erik ten Hag

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 4. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Szombat:
Southampton – Manchester United 0-3
16:00 Brighton – Ipswich
16:00 Crystal Palace – Leicester City (Tv: Spíler1)
16:00 Fulham – West Ham
16:00 Liverpool – Nottingham (Tv: Match4)
16:00 Manchester City – Brentford (Tv: Spíler1)
18:30 Aston Villa – Everton (Tv: Spíler1)
21:00 Bournemouth – Chelsea (Tv: Spíler1)

Vasárnap:
15:00 Tottenham – Arsenal (Tv: Match 4)
17:30 Wolves – Newcastle (Tv: Spíler1)

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore