Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Sánchez bravúrjai és Nkunku gólja három pontot ért a Chelseanek! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 4. fordulójának szombati játéknapját a Bournemouth és a Chelsea összecsapása zárta.

(Photo by Andrew Matthews/PA Images via Getty Images)

Már a 4. percben majdnem megszerezte a vezetést a hazai gárda, miután Tavernier 20 méterről célba vette Sánchez kapuját, de az életerős lövése a felső lécen csattant. A folytatásban is inkább a Bournemouth volt a kapu előtt veszélyesebb, de az újabb nagy lehetőségig a félidő közepéig kellett várni. Ekkor Evanilson készítette le a labdát Kluivertnek, aki kapásból a jobb alsót vette célba, Sánchez azonban nagy bravúrral hárítani tudott. Az első komoly Chelsea helyzetre a 34. percig kellett várni, amikor Jackson tudott betörni a védők mögé, a kapu bal oldalába tartó lövését viszont Travers bravúrral védeni tudta. A 37. minutumban aztán hatalmas lehetőséghez jutott a hazai gárda: Fofana röviden tette haza a labdát, amire Evanilson csapott le, Sánchez pedig már csak akasztani tudta a támadót, így büntetőt ítélt a játékvezető. A labda mögé a sértett támadó állt, Sánchez azonban érezte az oldalt, és kivédte a nem túl jól elvégzett büntetőt! A szünet előtt még Cook vállalkozott egy távoli lövésre, a próbálkozás azonban kevéssel a jobb alsó mellett zúgott el, így a Chelsea örülhetett, hogy 0:0-s állással vonulhattak szünetre a felek.

A második játékrészben is Sáncheztől volt szükség az első nagy védésre, aki Kluivert közeli, jobb alsóba tartó lövését ütötte bravúrral szögletre. Az 59. percben aztán Christie mutatott be egy nagyon okos megoldást, miután 15 méterről laposan a jobb alsót vette célba, Sánchez azonban ebben is beleért újheggyel, így a labda a kapufáról szögletre pattant. Az újabb nagy lehetőségre egészen a véghajráig kellett várni, ebből viszont már gól született! A 86. percben Sancho tette be a labdát a tizenhatoson belülre Nkunkunak, aki két védő közül kibújva a kapura fordult, majd a bal alsóba tudta passzolni a játékszert, 0-1! A ráadásban még Enes Ünal járt közel az egyenlítéshez, Sánchez eszén azonban ma egy Bournemouth játékos sem tudott túljárni, így a Chelsea elhozta a 3 pontot a Vitalityből.

Bournemouth – Chelsea 0-1 (0-0)
Helyszín:
Vitality Stadium Vezette: A. Taylor
Gólszerző: -ill.
Nkunku (86.)
Sárga lapok: Christie (18.), Cook (35.), Smith (38.), Kluivert (60.), Senesi (81.), Semenyo (90+6.) ill. Fofana (31.), Cucurella (36.), Sánchez (37.), Jackson (54.), Colwill (57.), Sancho (57.), Veiga (87.), Joao Félix (90+1.)
Kiállítás:
ill.-

Bournemouth: Travers – Kerkez, Senesi, Zabarnyi, Smith (Araujo 75.) – Christie (Scott 68.), Cook – Tavernier (Ünal 83.), Kluivert (Billing 75.), Semenyo – Evanilson (Sinisterra 68.) Vezetőedző: Andoni Iraola

Chelsea: Sánchez – Disasi (Tosin 61.), Fofana, Colwill, Cucurella – Caicedo, Veiga – Madueke (Joao Félix 61.), Palmer, Neto (Sancho 46.) – Jackson (Nkunku 79.) Vezetőedző: Enzo Maresca

A mérkőzés összefoglalója:

A 4. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Southampton – Manchester United 0-3
Brighton – Ipswich Town 0-0
Crystal Palace – Leicester City 2-2
Fulham – West Ham United 1-1
Liverpool – Nottingham Forest 0-1
Manchester City – Brentford 2-1
Aston Villa – Everton 3-2
Bournemouth – Chelsea 0-1

Vasárnap:
15:00 Tottenham – Arsenal (Tv: Match 4)
17:30 Wolverhampton – Newcastle United (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore