Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premjer Liga: Moszkvában nyert rangadót a veretlen éllovas Zenit

Az orosz bajnokság (Premjer Liga) 8. fordulójának szombati rangadóján az éllovas Zenit Szentpétervár az ugyancsak jó erőkből álló CSZKA Moszkva vendége volt…

(Photo by Maksim Konstantinov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Az orosz bajnokság szombati slágermérkőzésén a listavezető Zenit Szentpétervár 1-0-ra diadalmaskodott a CSZKA Moszkva otthonában, így megerősítette vezető helyét a bajnoki tabellán. Az első játékrész nagyrészt kiegyenlített küzdelemben zajlott, de a felvonás második felében a vendégek egyre inkább átvették az irányítást. A péterváriak lehetőségei egy ideig rendre kimaradtak, ám nem sokkal a szünet előtt Douglas Santos előkészítéséből a közelmúltban igazolt Luciano Gondou megszerezte a vezetést a javukra. Az argentin csatár a második meccsén már a harmadik gólját szerezte a Zenit színeiben. A térfélcserét követően a CSZKA igyekezett az egyenlítésért, de a mezőnyfölénye általában meddőnek bizonyult, képtelen volt betalálni, így a Zenit mindhárom pontot elvitte a fővárosból.

A szentpétervári alakulat hat forduló után négy győzelemmel és két döntetlennel továbbra is vezeti a bajnokságot, a jelenleg ötödik helyen álló CSZKA két győzelem után újra kikapott, összességében pedig már harmadszor kapitulált.

CSZKA Moszkva – Zenit Szentpétervár 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Gondou (43.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore