Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sallai Európa-ligát nyerne új csapatával

Ahogyan arról beszámoltunk, a Galatasaray péntek este bejelentette a magyar válogatott szélsőjének leigazolását…

(Photo by Mehmet Murat Onel/Anadolu via Getty Images)

A Freiburgtól a török rekordbajnokhoz igazoló Galatasarayhoz érkező Sallai Roland lelkesen nyilatkozatott az isztambuli klub játékosaként adott első interjújában:

“Örülök, hogy itt lehetek. Sokat hallottam a szurkolókról. Már nagyon várom, hogy lássam őket. Hiszem, hogy együtt nagy dolgokat viszünk majd véghez. Mindenekelőtt az a célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot. Az Európa-ligában pedig szeretnénk eljutni a döntőbe és ott is a magasba emelni a trófeát!” 

A 27 esztendős szélső hat szezont húzott le a német klubnál, amely színeiben eddig 163 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett és 23 gólpasszt osztott ki. Sallai az előző idényben a bajnokságban három, az Európa-ligában négy alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, és az idei Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottnak is az erősségei közé tartozott.

A Galata az előző két idényben megnyerte a török bajnokságot, összességében pedig 24-szer hódította el a bajnoki címet, a csapat soraiban olyan klasszisok találhatóak, mint Mauro Icardi, Dries Mertens, Fernando Muslera és a nemrég csatlakozó Victor Osimhen.