Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

DAC: “Igazságtalan eredmény született”

Az FC DAC 1904 szombat este 2-1-es vereséget szenvedett a Slovan Bratislava ellen a szlovák bajnokság (Niké Liga) élmezőnybeli rangadóján…

(Photo by Guenther Iby/SEPA.Media /Getty Images)

Az FC DAC 1904 magyar középpályása, Vitális Milán a Nemzeti Sport részére adott interjújában nem rejtette véka alá csalódottságát, a játékos úgy érzi, igazságtalanul nyert a Slovan:

“Nagyon fájó a vereség. Minimum az egy pontot megérdemeltük volna. Igazságtalan eredmény született. Nem volt jobb a Slovan. Legalább egy pontot kellett volna szereznünk, azonban azt is meg kell jegyeznem, hogy kihagytunk egy büntetőt.”

“Voltak a bíró részéről az eredményt befolyásoló döntések a pályán. Ezt egyértelműen lehetett látni az első félidőben. Amint hozzáértél, vagy megtapintottad a vendégek játékosát, egyből fújt. Ugyanígy volt a Slovan egyenlítő gólja előtt. Kipöcköltem a labdát, de a pozsonyi játékos elesett és a spori szabálytalanságot ítélt, a vendégek pedig szabadrúgásból egyenlítettek. Nagy kár a végén a kihagyott büntetőért…” – tette hozzá a magyar játékos.

A csallóközi csapat másik magyar labdarúgója, a sérülésből visszatérő Csinger Márk kezezése miatt tizenegyeshez jutott az ellenfél:

“A labda érte a kezemet, de le volt szorítva. A bíró azt mondta, hogy nyújtva volt és csak utána szorítottam le. Hát, nem tudom… Elég hosszú volt a kihagyás, keveset is edzettem. Ez látszódott is szerintem, nem annyira mentem fel, próbáltam spórolni az erőmmel. Hátrafelé muszáj volt dolgozni, ott maximálisan odatettem magam. Egy óra játék után már kezdtem fáradni, ennek ellenére úgy érzem, jól le tudtam hozni a mérkőzést” – jegyezte meg a fiatal hátvéd a találkozó után.

Az öt mérkőzés alatt hét pontot szerző a DAC a harmadik helyen áll a bajnokságban, jövő kedden a Trencsén otthonában folytatja szereplését.