Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: a PSV az ötödik meccsét is megnyerte, kilencet lőtt az AZ – KÖRKÉP

A holland bajnokság (Eredivisie) 5. fordulójában a címvédő PSV Eindhoven és az AZ Alkmaar hazai pályán, a két idénnyel ezelőtti bajnok Feyenoord pedig idegenben lépett pályára…

(Photo by Broer van den Boom/BSR Agency/Getty Images)

A címvédő PSV Eindhoven megőrizte hibátlan mérlegét, miután két korai góllal 2-0-ra legyőzte a NEC Nijmegent, így ötből öt győzelemmel vezeti a bajnokságot. Peter Bosz legénysége már a kilencedik percben emberelőnybe került Sano kiállítása miatt, majd Luuk de Jong büntetőjével és Guus Til találatával eldöntötte a három pont sorsát. A hazaiak nem szerették volna mindenképpen kiütni az ellenfelet, így kényelmesen lehozták a mérkőzést a kétgólos előnyt a lefújásig megőrizve.

PSV Eindhoven – NEC Nijmegen 2-0 (2-0)
Gólszerzők: L. de Jong (11. – büntetőből), Til (16.), ill.
Kiállítva:ill. Sano (9.)

Ezzel szemben a második helyezett AZ Alkmaar nem kegyelmezett meg az ellenfelének, és elsöprő második félidei játékával 9-1-re lemosta a pályáról a Heerenveent. A hazaiak korán megszerezték a vezetést, de a vendégek negyedóra alatt egyenlíteni tudtak, majd az első 45 perc még csak az AZ 2-1-es vezetésével zárult. A szünet után azonban már csak egy csapat volt a pályán, Troy Parrott tíz perc alatt klasszikus mesterhármast ért el, így összesen négy gólig jutott és később sem volt megállás. Az AZ végül kilenc találatig jutott, így négy győzelemmel és egy döntetlennel csak két ponttal van lemaradva az éllovas PSV mögött.

AZ Alkmaar – Heerenveen 9-1 (2-1)
Gólszerzők: Mijnans (4.), Parrott (23., 48., 50., 56.), Sadiq (72.), Meerdink (75.), Belic (82.), Buurmeester (85.), ill. Brouwers (19.)

A tavalyi ezüstérmes Feyenoord a kétgólos vezetés ellenére csak 2-2-es döntetlent játszott az élvonalba visszatérő Groningen vendégeként. A rotterdamiak az első félidőben egy öngóllal szerezték meg az előnyt, majd húsz perccel a találkozó vége előtt Igor Paixao duplázta meg a csapat előnyét. Úgy tűnt, hogy a Feyenoord érvényesítheti a papírformát és mindhárom pontot megszerzi, azonban a hazaiak nem adták fel és a hajrában a csereként beállt izlandi Brynjolfur Willumsson duplájával döntetlenre mentették a mérkőzést. A Feyenoord az eddigi négy mérkőzéséből már harmadszor játszott döntetlent.

Groningen – Feyenoord 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Willumsson (81., 90+1.), ill. T. van Bergen (33. – öngól), Paixao (70.)

Az AFC Ajax újabb mérkőzését halasztották el a helyi rendőrség sztrájkja miatt, akik nem garantálták az Utrecht elleni mérkőzés biztonságos lebonyolítását.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore