Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: saját dolgát nehezítette meg, de végül nyerni tudott a Las Palmas otthonában az Athletic Club! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 5. fordulójának vasárnapi játéknapján az Athletic Club a Las Palmas otthonában lépett pályára.

(Photo By Gabriel Jimenez/Europa Press via Getty Images)

Az első percektől kezdve fölényben futballoztak a vendégek, akik már a 7. minutumban megszerezték a vezetést. Ekkor Inaki Williams adta be a labdát a jobb szélről, amit Guruzeta átlépett, így Sancethez került a játékszer, ő pedig egy jó átvétel után közelről a kapuba lőtt, 0-1! A 24. percben Sancet majdnem ismét feliratkozott az eredményjelzőre, de a tizenhatoson kívülről elengedett lövése kevéssel a jobb alsó sarok mellé ment. A 30. percben aztán újabb gólt ünnepelhettek a bilbaóiak! Cillessen fejelt ki egy előre ívelt labdát, amit Nico Williams gyűjtött be, majd testvérével összejátszva visszakapta a labdát a tizenhatoson belül, amit szép mozdulattal a hosszú alsóba passzolt, 0-2! A 38. percben közelebb zárkózhatott volna a Las Palmas, Kirian Rodriguez ugyanis a védők közül kimozdulva el tudta pörgetni a labdát Agirrezabala mellett a bal alsó sarok irányába, ám Paredes visszaért, és a gólvonal előtt ki tudta vágni a játékszert, így megmaradt a kétgólos különbség a felek között a szünetre.

A második játékrész első szakaszában aztán a kényelmes helyzetéből hamar igen nehéz szituációba került az Athletic! Az 56. percben ugyanis a játékvezető kiállította Jauregizart, miután úgy ítélte meg, hogy utolsó emberként szabálytalankodott Sandroval szemben. Az ezt követő szabadrúgáshoz maga a sértett Sandro állt oda, aki a bal sarokba bombázta a labdát, igaz ebben a gólban a vendégek kapusa is benne volt, 1-2! A 64. percben nem sokon múlt az újabb Las Palmas gól, González csavart lövése azonban kevéssel a léc felett zúgott el. A 70. minutumban ismét egy hazai lehetőséget lehetett feljegyezni, egy balról érkező beadást Fábio Silva tudott kapura fejelni, Agirrezabala azonban ki tudta tolni a léc alól a labdát. A véghajrára fordulva aztán sikerült ismét kétgólosra növelnie az előnyét az emberhátrányban futballozó bilbaói csapatnak! Berenguer beívelése után Inaki Williams lőhetett volna gólt, de rosszul találta el a labdát, ami viszont így pont jó lett a hosszún érkező Paredesnek, ő pedig közelről bevette a kaput, 1-3! Igen hamar felzárkózott azonban ismét egy gólra a Las Palmas! A 83. percben Kirian beívelésénél ugyanis Munoz tudta megelőzni a kapust, és a hálóba bólintotta a labdát, 2-3! Az utolsó bő tíz percben nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében a hazai gárda, de újabb gólt már nem tudtak szerezni, így az Athletic megszerezte szezonbeli második győzelmét!

Las Palmas – Athletic Club 2-3 (0-2)
Helyszín:
Estadio de Gran Canaria Vezette: M. Ortiz
Gólszerzők:
Sandro (58.), A. Munoz (83.) ill. Sancet (7.), N. Williams (30.), Paredes (76.)
Sárga lapok: Alex Suarez (28.) ill. Jauregizar (22.), Ruiz de Galarreta (45+2.)
Kiállítás:ill. Jauregizar (56.)

Las Palmas: Cillessen – Marmol, McKenna (Benito 77.), Alex Suarez (A. Munoz 46.), Marvin – Sandro, Moleiro, Rodriguez, Campana (Gonzalez 46.), Javier Munoz (Fábio Silva 63.) – McBurnie (Mata 77.) Vezetőedző: Luis Carrion

Athletic Club: Agirrezabala – de Marcos (Gorosabel 77.), Paredes, Vivian, Berchiche – Ruiz de Galarreta (Prados 60.), Jauregizar – I. Williams, Sancet (Unai Gómez 71.), N. Williams (Berenguer 71.) – Guruzeta (Vesga 60.) Vezetőedző: Ernesto Valverde

A mérkőzés összefoglalója:

Az 5. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Real Betis – Leganes 2-0

Szombat:
Mallorca – Villarreal 1-2
Espanyol – Alaves 3-2
Sevilla – Getafe 1-0
Real Sociedad – Real Madrid 0-2

Vasárnap:
Celta Vigo – Real Valladolid 3-1
Girona – Barcelona 1-4
Las Palmas – Athletic Club 2-3
21:00 Atlético Madrid – Valencia (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Rayo Vallecano – Osasuna (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore