Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: a listavezető Cruz Azul idegenben gyűjtötte be a három pontot – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) Aperturájának hetedik fordulójában vasárnapra virradóra az éllovas Cruz Azul a nyeretlen Club Leónhoz látogatott…

(Photo by Luis Cano/Jam Media/Getty Images)

A veretlen listavezető Cruz Azul hiába került hátrányba a meccs elején, 2-1-re legyőzte házon kívül az edzőváltás ellenére továbbra is nyeretlen Club Leónt. A “smaragdzöldek” számára pedig tökéletesen indult a mérkőzés, az újonnan kinevezett Eduardo Berizzo legénysége ugyanis az első öt perc végén megszerezte a vezetést, D. Hernández tökéletes indításából Jhonder Cádiz lendületből volt eredményes. A hazaiak továbbra is támadásban maradtak, többször is próbára tették Mier kapus képességeit, aki azonban remek védésekkel óvta meg kapuját az újabb góltól. Az első játékrész hajrájában már a mexikóivárosiak előtt is adódtak lehetőségek, melyek eleinte még kimaradtak, azonban a ráadás perceiben Lorenzo Faravelli közelről bekotorta az egyenlítő találatot. Az első félidő 1-1-es döntetlennel zárult. A szünet után a vendégek egyre inkább átvették az irányítást és több veszélyes helyzetet alakítottak ki a León kapuja előtt. A csereként beállt Sepulveda egymaga eldönthette volna a mérkőzést, azonban a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Végül az utolsó tíz percben tört meg a jég, miután egy szöglet után ide-oda pattagó labdát Carlos Rotondi vágott a hálóba a tizenhatos vonaláról. Két argentin góllal a Cruz Azul mindhárom pontot elvitte a León otthonából.

A mexikóvárosi együttes ezzel hat győzelemmel és egy döntetlennel továbbra is vezeti a bajnokságot, míg a León továbbra is négy ponttal, nyeretlenül tanyázik a tabella alsó régiójában.

Club León – Cruz Azul 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Cádiz (6.), ill. Faravelli (45+3.), Rotondi (84.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore