Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Lionel Messi két góllal tért vissza Gazdag Dánielék ellen – videóval

Az MLS szombati játéknapján a keleti konferenciát vezető Inter Miami a hullámzóan teljesítő Philadelphia Union együttesét látta vendégül…

(Photo by Michael Pimentel/ISI Photos/Getty Images)

Az Inter Miami a korai hátrányba kerülés ellenére magabiztos, 3-1-es győzelmet aratott vasárnapra virradóra a Philadelphia Union ellen. A vendégek alig több mint egy perc után máris sokkolták a floridai publikumot, egy nagyszerű ellentámadás végén Mikael Uhre egy labdaszerzést követő remek átlövéssel vette be Callender kapuját. Az Inter Miami álmosan kezdte a mérkőzést, így az első helyzetek a vendégek előtt adódtak, azonban hiába nyílt lehetőségük az előny növelésére, több helyzetet képtelenek voltak gólra váltani. Szép lassan a hazaiak is megérkeztek a mérkőzésbe, és egyre inkább átvették az irányítást. A 26. percben a nagy visszatérő Lionel Messi tört be a tizenhatoson belülre és lőtt a hálóba, majd négy perccel később Jordi Alba mintaszerű bal oldali bejátszását kapásból továbbította a kapuba. Messi duplájával a vendéglátók 2-1-re fordítottak. Nem sokkal a szünet előtt Messi passzából L. Suárez lőtt a hálóba, a találatát azonban les miatt érvénytelenítették, így a félidőben a házigazda egy góllal vezetett. A fordulást követően Gazdag Dánielék igyekeztek több támadást vezetni az egyenlítés érdekében, az Inter Miami átadta a területet, azonban a Philly lehetőségei rendre kimaradtak. Miután egyenlíteni nem sikerült, a ráadásban a rózsaszínmezesek egy újabb góllal eldöntötték a három pont sorsát, a 98. percben Messi lekészítéséből Luis Suárez a tizenhatosról helyezett védhetetlenül a hálóba.

Az elmúlt két hónapot kihagyó Messi ott folytatta, ahol a sérülése előtt abbahagyta. A meccs legjobbjának is megválasztott argentin klasszis 13 mérkőzésen 14 gólt és 15 gólpasszt jegyzett az MLS 2024-es idényében.

Inter Miami – Philadelphia Union 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Messi (26., 30.), L. Suárez (90+8.), ill. Uhre (2.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore