Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Niké Liga: izgalmas hajrában vesztette el a DAC a Slovan elleni rangadót – videóval

A szlovák bajnokságban (Niké Liga) szombat este csapott össze egymással az FC DAC 1904 és a Slovan Bratislava együttese a MOL Arénában…

(Photo by Vasile Mihai-Antonio/Getty Images)

A szlovák bajnokság (Niké Liga) 7. fordulójának kiélezett rangadóján a címvédő Slovan Bratislava izgalmas körülmények között aratott 2-1-es sikert az FC DAC 1904 vendégeként. Az első félidő nagy iramot, és kiegyenlített játékot hozott, de a kapuk keveset forogtak veszélyben, így gól sem született 45 perc alatt. A szünet után az addig passzívabb DAC egyre jobban felbátorodott, rögtön több lehetőséget dolgozott ki, és három perc után Brunetti lövése Kashiáról pattant a Slovan kapujába, így a hazaiak egy öngóllal megszerezték a vezetést. A csallóköziek nem sokáig örülhettek az előnynek, ugyanis nyolc perccel később Tigran Barszegjan szabadrúgásból egyenlített. Nyolc perccel a vége előtt Barszegjan lövése Metsoko kezét is érintve a kapuba pattant, de a vidóbíró a kezezés miatt érvénytelenítette a francia támadó találatát. Nemsokára azonban a VAR a pozsonyiak mellett volt, Csinger kezezése után Tigran Barszegjan büntetőből volt eredményes a 89. percben. A szerdahelyiek becsülettel igyekeztek a hosszabbíásban az egyenlítésért, és komoly lehetőségük lett volna rá, azonban a 100. percben Trusa büntetőből nem találta el a Slovan kapuját, így a DAC pont nélkül maradt a rangadón.

A Slovan továbbra is egyetlen vereséggel vezeti a bajnokságot, míg a DAC ötvenszázalékos mérleggel a harmadik helyet foglalja el.

A dunaszerdahelyi csapat magyar játékosai közül Csinger Márk és Vitális Milán végig játszotta a mérkőzést, míg Redzic Damir és Bősze Levente csereként lépett pályára a második félidőben.

FC DAC 1904 – Slovan Bratislava 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Kasia (48. – öngól), ill. Barszegjan (56., 89. – a másodikat büntetőből)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore