Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Gabriel gólja elég volt, megnyerte az észak-londoni derbit az Arsenal! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 4. fordulójának vasárnapi játéknapját a Tottenham és az Arsenal észak-londoni derbije nyitotta.

(Photo by David Price/Arsenal FC via Getty Images)

A Tottenham kezdte aktívabban a mérkőzést, amelynek az első nagy lehetősége a 7. percben alakult ki. Ekkor Kulsevski beívelését Johnson sarkalta kapura, de Raya vetődve hárítani tudta a szép próbálkozást. A 19. minutumban az Arsenal előtt adódott komoly gólszerzési lehetőség, amikor először Vicarionak Havertz közeli fejesét kellett védenie, majd egy labdavesztést követően Martinelli tudott kilépni a védők közül, a bal alsóba célzott lövését azonban Vicario vetődve védeni tudta. A 28. percben Maddison beadását Solanke tudta kapura fejelni, a labda viszont kevéssel a jobb alsó mellett hagyta el a játékteret. A játékrész utolsó negyedórája inkább a feszült pillanatokról, és a sárga lapok gyűjtéséről szólt, mintsem a helyzeteket hozó futballról, így gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a felek.

A második félidő első fele nem hozott nagy lehetőségeket, csupán több Tottenham beadást, ezeket azonban hatástalanítani tudta a vendégek védelme. A 64. percben aztán megszerezte a vezetést az Arsenal! Saka szögleténél ugyanis Gabriel tudta üresre játszani magát, majd középre, a léc alá fejelte a labdát, amit Vicario már nem tudott elérni, 0-1! A gólt követően a Tottenham igyekezett nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni, de csak két távoli Sarr lövést lehetett feljegyezni, az egyiket Raya könnyedén fogta, a másik pedig jócskán elkerülte a kaput. A 88. percben Porro beadása után Romero tudott kapura fejelni, de a próbálkozása középre tarott, így ez sem okozott gondot Rayának. A ráadás első pillanataiban aztán Kulusevski vállalkozott egy távoli lövésre, de ez kevéssel a jobb felső felett hagyta el a játékteret. Ezt követően viszont már hiába próbálkozott a Spurs, nem tudták feltörni az Arsenal védelmét, így az “Ágyúsok” elhozták a három pontot egyik legfőbb riválisuk otthonából.

Tottenham – Arsenal 0-1 (0-0)
Helyszín:
Tottenham Hotspur Stadium Vezette: J. Gillett
Gólszerző: -ill.
Gabriel (64.)
Sárga lapok: Udogie (27.), Bentancur (32.) Vicario (37.), van de Ven (45+2.), Kulusevski (45+2.) ill. Saliba (15.), Timber (35.), Jorginho (49.)
Kiállítás:
ill.-

Tottenham: Vicario – Udogie, van de Ven, Romero, Porro – Bentancur (Sarr 68.), Maddison (Werner 16.), Kulusevski – Son, Solanke, Johnson (Odobert 68.) Vezetőedző: Ange Postecoglou

Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel, Timber – Jorginho, Partey, Trossard (Jesus 80.) – Saka (Nwaneri 86.), Havertz, Martinelli (Sterling 80.) Vezetőedző: Mikel Arteta

A mérkőzés összefoglalója:

A 4. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Southampton – Manchester United 0-3
Brighton – Ipswich Town 0-0
Crystal Palace – Leicester City 2-2
Fulham – West Ham United 1-1
Liverpool – Nottingham Forest 0-1
Manchester City – Brentford 2-1
Aston Villa – Everton 3-2
Bournemouth – Chelsea 0-1

Vasárnap:
Tottenham – Arsenal 0-1
17:30 Wolverhampton – Newcastle United (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore