Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Dovbyk betalált, de az utolsó pillanatokban elbukta a győzelmet az AS Roma – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 4. fordulójának vasárnapi játéknapján az AS Roma a Genoa otthonában tudott nyerni.

(Photo by Luciano Rossi/AS Roma via Getty Images)

Az első ígéretesebb lehetőségre a 32. percig kellett várni, akkor Artem Dovbyk lőhetett kapura üresen, de Gollini bravúrral hárítani tudta a próbálkozását. A 34. percben El Shaarawy vett át egy labdát, majd célba vette a hazaiak kapuját, azonban Gollini ezt is védeni tudta. A 37. percben sikerült megszereznie a vezetést az AS Romának, egy beívelést követően sikerült lekészíteni a labdát lövőre Pisillinek, akinek a próbálkozását Gollini kiütötte, de pont Artem Dovbyk elé, aki a kapuba vágta azt, 0-1! A szünetre így egygólos vendég előnnyel mehettek a csapatok.

A második félidő korántsem sikerült eseménydúsra, az AS Roma a stabil védekezésre épített és lehetőségig alig jutottak el, komoly gólszerzési esélyük nem is volt. A Genoa ment előre, hogy legalább 1 pontot kicsikarjon hazai környezetben, ami a hosszabbítás utolsó pillanataiban össze is jött, Vitinha tekert a kapu elé egy labdát, amit De Winter tudott a kapuba bólintani, 1-1! A mérkőzés ennek következtében döntetlennel zárult, így az AS Roma továbbra is nyeretlen 4 fordulót követően és 3 pontot gyűjtve jelenleg csak a 14. helyen áll Daniele De Rossi legénysége, míg a Genoa 5 egységet megszerezve jelenleg a 9. pozíciót foglalja el.

Genoa – AS Roma 1-1 (0-1)
Helyszín: Stadio Luigi Ferraris (Genova), Vezette: A. Giua
Gólszerzők: De Winter (90+6.) ill. Dovbyk (37.)
Sárga lap: De Winter (70.), A. Gilardino (71. – pályán kívül) ill. Pisilli (45.), Lo. Pellegrini (65.), Shomurodov (90+1.)
Kiállítás: ill. Daniele De Rossi (90+5. – pályán kívül)

Genoa: Gollini – Vogliacco (Vitinha 46.), De Winter, Vásquez – Sabelli, Frendrup, Badelj (Bohinen 80.), Thorsby (Malinovsky 46.), A. Martin – Ekuban (Ekhator 80.), Pinamonti. Vezetőedző: Alberto Gilardino

AS Roma: Svilar – Mancini, Ndicka, Angelino – Saelemaekers (Hermoso 50.), Koné, Cristante, Pisilli (Lo. Pellegrini 62.), El Shaarawy (Celik 63.) – Dybala (Baldanzi 63.), Dovbyk (Shomurodov 81.). Vezetőedző: Daniele De Rossi

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 4. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Szombat:
Como – Bologna 2-2
Empoli – Juventus 0-0
AC Milan – Venezia 4-0

Vasárnap:
Genoa – AS Roma 1-1
15:00 Atalanta – Fiorentina
15:00 Torino – Lecce
18:00 Cagliari – Napoli (Tv: Match4)
20:45 Monza – Inter

Hétfő:
18:30 Parma – Udinese
20:45 Lazio – Verona (Tv: Match4)

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore