Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Több hónapra kidőlt a Real Madrid középpályása, Brahim Díaz

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid egy jó ideig nem számíthat középpályására, Brahim Díazra. 

(Photo By Irina R. Hipolito/Europa Press via Getty Images)

A Real Madrid középpályása, Brahim Díaz legalább két hónapig nem léphet pályára, miután combhajlítóizom-sérülést szenvedett. A 25 éves Díaz a probléma miatt valószínűleg kihagyja a Madrid következő nyolc La Liga-mérkőzését, köztük a szezon első, október 27-i, Barcelona elleni El Clasicóját is, de nem lesz ott a madridiak három Bajnokok Ligája-alapszakasz találkozóján sem, így a Stuttgart, a Lille és a Borussia Dortmund ellen.

A marokkói válogatott játékos a Real Sociedad ellen szombat este 2-0-ra megnyert mérkőzés 25. percében kényszerült le a pályáról, majd Rodrygo váltotta.

“Miután a Real Madrid orvosi stábja jobban megvizsgálta Brahim Díaz sérülését, megállapították, hogy a játékosnak megsérült a jobb lábának hátsó combhajlító izma.”

– állt a klub orvosi jelentésében vasárnap.

A középpályás a szezonban először szerepelt kezdőként a spanyol bajnokságban, miután a madridiak előző négy találkozóján csereként lépett pályára.

Díaz a 2021/22-es és a 2022/23-as idényt kölcsönben az AC Milanban töltötte, ahol 124 mérkőzésen 18 gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve. A játékos 2013-ban, 14 évesen került a Manchester Cityhez a Malagától, ahol 15 alkalommal lépett pályára az első csapatban, mielőtt 2019-ben hat és fél éves szerződéssel a Real Madridhoz igazolt.