Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol csapat is figyelte a Puskás Akadémia tehetségét

Ahogyan arról beszámoltunk, a Puskás Akadémia játékosa a közelmúltban a szlovén Mariborhoz szerződött…

(Photo by Martin Rose – FIFA/FIFA via Getty Images)

A Puskás Akadémiától a Mariborhoz igazoló Komáromi György menedzsere, Papp Bence a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy az angol Hull City is érdeklődött a magyar játékos iránt:

“Komáromi György karrierje legjobb tavaszán van túl, eredeti posztján játszva, ahol a legjobb teljesítményre képes, jobbszélsőként tizenöt mérkőzésen tizenkét gólból vette ki a részét, amivel a bajnokság álomcsapatába is bekerült. Egy ideje már érett a klubváltása, kétezerhuszonhárom nyarán és télen is konkrét ajánlatok futottak be érte, szinte hetente érkeztek a megkeresések. Januárban kevés híján csapatot váltott, a tavasszal számos további megfigyelőt hoztam a mérkőzéseire, majd ezen a nyáron is több ajánlatot kaptunk, ám egyik esetben sem éreztük, hogy ő lenne az adott klub nagy projektje, a feltételek sem voltak megfelelőek – volt egy rendkívüli ajánlat itthonról, de a PAFC nem akarta erősíteni egyik riválisát.”

“Januárban prezentáltam először a profilját a Hull Citynek, amely egész tavasszal figyelte. Amikor a klubot tulajdonló Acun Ilicali megvásárolta a Maribort, új lehetőség nyílt. A menedzsment látta benne a potenciált, ám az NB I-ből a Championship egyik élcsapatába ugrani nem egyszerű, óriási a különbség a két bajnokság között. Ezt figyelembe véve vázolták a szlovéniai projektet, ami szakmailag illeszkedik és egyértelmű előrelépés, hiszen a Hull City monitorozza a teljesítményét. Jellemzi a játékost, hogy anélkül, hogy ismerte volna a fizetési ajánlatot, egyértelműen elkötelezte magát az átigazolás mellett – szerintem ez rendkívül ritka Magyarországon. A csapatválasztásnál fontos volt, hogy huszonkét évesen, száz élvonalbeli mérkőzéssel a lábában olyan helyre szerződjön, ahol azonnal jelentős szerepet szánnak neki. Magyar menedzsernek  mindeddig nem sikerült külföldre értékesítenie akadémistát a PAFC-ból, főként nem klubrekordot jelentő összegért – nem valósulhatott volna meg a játékos és a családja, illetve a PAFC klubvezetőségének korrekt hozzáállása nélkül, hogy tető alá hozzuk az üzletet. Jelenleg ő a szlovén egyesület történetének legdrágább igazolása – a felcsúti évek alatt felkészült, hogy az ilyen helyzetet kezelje. Ha minden jól megy, jövő nyáron akár a Championshipben is láthatjuk őt a jobb szélen – bízom benne, hogy már felnőttválogatottként” – mondta el az ügynök.