Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Campeonato Brasileiro: Coutinho a hajrában mentett pontot a Vascónak a Flamengo ellen – videóval

A brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) 26. fordulójának vasárnapi riói rangadóján a Flamengo és a Vasco da Gama csapott össze egymással…

(Photo by André Ricardo/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Az élmezőnyben tanyázó Flamengo 1-1-es döntetlent játszott hazai környezetben a Vasco da Gama elleni riói rangadón. Az első játékrészben a hazaiak hiába futballoztak mezőnyfölényben, kevés gólszerzési lehetőség adódott előttük, és egyik oldalon sem rezdült meg a háló. A szünet után egyre inkább állandósult a Flamengo fölénye, és megannyi kimaradt lehetőség után az utolsó húsz percen belül megtört a jég. A 72. percben egy szépen kijátszott ellentámadás végén de Arrascaeta átadásából Gerson lőtte a hálóba a Rubro-Negro vezető találatát. A hátrányba kerülést követően a Vasco több cserelehetőségét is kihasználta és támadásba lendült az egyenlítés érdekében. Nem sokkal a rendes játékidő vége előtt két csereember összjátékából egyenlítettek a vendégek, J. Rodríguez kapu elé lőtt labdáját a berobbanó Philippe Coutinho fejelte be közelről. A szebb napokat is látott karmester első gólját szerezte aktuális csapatában, miután az elmúlt hetekben sérülés miatt nem lépett pályára. A Liverpool és a Barcelona egykori csillagának találata végül értékes pontot ért csapata számára.

A bajnokságot továbbra is a Botafogo vezeti a címvédő Palmeiras előtt, míg a negyedik helyen a Flamengo nyolc ponttal van lemaradva az éllovastól, a Vasco pedig a nyolcadik helyet foglalja el.

Flamengo – Vasco da Gama 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Gerson (72.), ill. Coutinho (87.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!