Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Kylian Mbappe és Endrick is góllal debütált a Real Madrid színeiben a Bajnokok Ligájában – videóval

Hiába a VfB Stuttgart bátor játéka, a Real Madrid végül felőrölte a német élvonal tavalyi ezüstérmesét, miközben mind a két debütálója, Mbappe és Endrick is góllal tudott nyitni a Bajnokok Ligája főtáblájának első fordulóján…

(Photo by David Ramos/Getty Images)

Nemzetközi porondon javított volna a Real Madrid a bajnokságban való szenvedéseit követően, azonban a Santiago Bernabeu gyepén sem jött zavarba az aktuális német ellenfél, a VfB Stuttgart a végeredmény ellenére is igencsak megnehezítette a spanyol fővárosiak dolgát.

Az első félidő folyamán hatalmas meglepetésre a vendégek vették a kezükbe az irányítást, és ez mind a labdabirtokláson, mind pedig a kapura lövések és a kialakított helyzetek számában meglátszott, azonban a Real Madrid kapusa, Thibaout Courtois remek estét kifogva hárította az első 15-20 percben történő vendég rohamokat.

A gól nélküli döntetlent követően a második etapban megkezdődött a gólgyártás, a 46. percben Rodrygo beadását követően a francia sztárigazolás, Kylian Mbappe szerezte meg az előnyt a hazaiak számára, így a Bajnokok Ligájában is felírva magát habfehérben a gólszerzők listájára.

A Stuttgart azonban kitartott, amelynek Undav gólja lett az eredménye a 68. perc folyamán, azonban a németek nem sokáig örülhettek, a hajrá folyamán először Rüdiger talált be fejjel, majd a másik debütáló, Endrick állította be az 3-1-es végeredményt a hosszabbítás folyamán.

Real Madrid – VfB Stuttgart 3-1 (0-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu (Madrid)
Gólszerzők: Mbappe (46.) Rüdiger (83.) Endrick (90+5.)  ill. Undav (68.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Thibaut Courtois, Antonio Rüdiger, Dani Carvajal, Ferland Mendy (Fran García), Lucas Vázquez (Éder Militão), Aurélien Tchouaméni (Luka Modric), Jude Bellingham (Endrick ), Federico Valverde, Kylian Mbappé, Vinícius Júnior , Rodrygo (Arda Güler).

VfB Stuttgart: Alexander Nübel, Julian Chabot, Anthony Rouault (Dan-Axel Zagadou), Maximilian Mittelstädt, Josha Vagnoman (Anrie Chase), Enzo Millot (Ermedin Demirovic), Angelo Stiller, Atakan Karazor, Deniz Undav (El Bilal Toure), Chris Führich (Fabian Rieder), Jamie Leweling.

A Sporting CP és a Lille összecsapása már jóval ingerszegényebbre sikerült, ami az izgalmakat illeti, hiszen portugálok csillaga, Viktor Gyökeres gólját követően a francia csapat maga alatt vágta a fát Portugáliában, Angel Gomes már az első félidőben, a negyvenedik percben kiállíttatta magát. Az összecsapás ezt követően szinte lezártnak volt tekinthető, hiszen az emberhátrányban játszó franciák összesen 18 kapura lövéssel szembesültek a hazai pályán remek játékot mutató Sporting ellen, így még hízelgő is lehet a Lille számára, hogy csupán Debast 65. percben szerzett találata tudta tovább növelni a portugálok előnyét.

Sporting CP – Lille 2-0 (1-0)
Helyszín: Estádio José Alvalade (Lisszabon)
Gólszerzők: Gyökeres (38.)  Debast (65.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Sporting CP: Franco Israel, Ousmane Diomande, Gonçalo Inacio (Matheus Reis), Zeno Debast, Hidemasa Morita (Daniel Bragança), Morten Hjulmand, Geny Catamo, Geovany Quenda (Maximiliano Araújo), Viktor Gyökeres, Pedro Gonçalves, Francisco Trincão (Conrad Harder).

Lille: Lucas Chevalier, Aïssa Mandi (Ayyoub Bouaddi), Alexsandro , Bafodé Diakité, Mitchel Bakker (Gabriel Gudmundsson), Thomas Meunier (Tiago Santos ), Angel Gomes, Benjamin André, Osame Sahraoui (Rémy Cabella), Edon Zhegrova, Jonathan David (Matias Fernandez Pardo).

 

A főtábla aktuális állása:

 

Standings provided by Sofascore