Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Három hónap után távozott a Newell’s Old Boys edzője – HIVATALOS

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Newell’s Old Boys a legutóbbi vereség után menesztette vezetőedzőjét…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

Az Argentinos Juniors elleni, 3-0-s vereség után a Newell’s Old Boys bejelentette, hogy távozott a csapat júniusban kinevezett vezetőedzője, Sebastián Méndez.

A rosáriói klub irányítását Méndez kevesebb mint három hónappal ezelőtt vette át, azóta mindössze tíz meccsen vezette a csapatot. A NOB ez idő alatt egyetlen győzelmet, valamint öt döntetlent és négy vereséget regisztrált vele.

A 46 esztendős tréner korábban több argentin csapat mellett Kolumbiában, Chilében és Mexikóban is dolgozott már, különösebben nagy sikert edzőként azonban még nem ért el. Méndez tavaly áprilistól 11 mérkőzésen irányította az Unión Santa Fét, majd június végén átült az általa korábban játékosként is erőített Vélez Sarsfield kispadjára, azonban az esztendő végén onnan is távozott. A Fortínt 21 mérkőzésen vezette, ebből nyolc meccset nyert meg a csapat nyolc döntetlen és öt vereség mellett.

A Newell’s a bajnokság derekánál mindössze a 25. helyet foglalja el a 28 csapatos mezőnyben.

A klub bejelentése értelmében átmenetileg a tartalékcsapat edzője, Ricardo Lunari veszi át az első csapat irányítását.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!