Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Bayern München mellőzött középpályását igazolná le a Manchester United! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United együttese leigazolná a Bayern München középpályását, Leon Goretzkát.

(Photo by Marco Steinbrenner/DeFodi Images via Getty Images)

Az angol sajtó legfrissebb beszámolói alapján a Manchester United együttese a következő átigazolási időszakban szerződtetné a Bayern München játékosát, Leon Goretzkát. A német futballistával kapcsolatban már a nyár folyamán felmerültek olyan pletykák, hogy távozhat a bajor sztárcsapattól, legalábbis a Bayern szeretett volna túladni rajta, ám Goretzka nem akarta elhagyni a rekordbajnok együttest. A 29 éves játékos végül maradt a Bayernnél, ám ebben a szezonban eddig alig jutott lehetőséghez, mindössze 1 percet tölthetett a pályán a Freiburg elleni bajnokin. A hírek szerint ezt a helyzetet használnák ki a “Vörös Ördögök”, és Goretzkát a jóval több játéklehetőség reményével szeretnék magukhoz csábítani, ám az biztosnak tűnik, hogy a váltás érdekében a középpályásnak lejjebb kell adnia a jelenlegi, heti 300 ezer eurós fizetéséből.

Leon Goretzka 2018 nyarán került a Bayern München csapatához, miután lejárt a szerződése a Schalkénál. A klub színeiben azóta 222 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 40 gólt és 46 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2026 nyaráig köti aktuális csapatához, piaci értékét pedig 30 millió euróra teszi a transfermarkt.