Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: “Mindig is bíznod kell magadban!”

A Bayern München fiatal belga trénerét sokan féltették a kinevezését követően a bajoroknál jellemző hatalmas nyomástól, ám Vincent Kompany a szezonkezdés alapján úgy tűnik igencsak rácáfol a negatív hangokra.

(Photo by Daniel Kopatsch/Getty Images)

 

A Dinamo Zagreb elleni 9:2-es kiütést követően a 38 esztendős tréner a meccset követő nyilatkozatában ki is tért arra, hogy bizony ő egy percig sem érezte úgy, hogy az újfajta kihívás túlnőhet rajta.

“Szeretnék gyorsan elmondani valamit, csak hogy igazoljam azt, hogy miért is bízom magamban. Brüsszelben nőttem fel, úgy hogy az édesapám Kongóból származott, ahol lényegében rabszolga volt! Úgy gondolom, arra, hogy egyszer a Premier League-ben fogok futballozni, vagy trófeákat fogok nyerni, arról már nem is beszélve, hogy válogatott játékos leszek, az esély nagyjából 0,000 százalék volt… Most pedig már itt vagyok edzőként!” – kezdte gondolatmenetét Kompany.

“Kérdezem én, az a megoldás, hogy amikor mások kételkednek benned, vagy másképp gondolnak dolgokat, akkor igazat adsz nekik, vagy továbbra is hiszel magadban?! Én mindig is az utóbbit tettem és teszem! A mentalitás az, ami rengeteg minden adhat nem csupán edzőként, az élet bármely területén. Sosem szabad feladni, ugyanis bizony vannak időszakok, amikor sikeres leszel, de vannak, amikor elbuksz. Utóbbit követően mindig van lehetőség arra, hogy tanuljunk és javítsunk a hibáinkon, jobbak legyünk a saját területünkön!” – fogalmazott Kompany, aki megjegyezte azért, hogy a mai világban, az internet adta lehetőségekkel óvatosan kell bánni, hiszen mint mondta “ott mindig találni olyat, ami elbizonytalaníthat, negatív hatással lehet a mindennapokra”.

Vincent Kompany-val a Bayern München tökéletesen kezdte a szezont, hiszen 3 bajnokiját egyaránt  megnyerte a csapat; továbbjutott a Német Kupában; a Bajnokok Ligáját is győzelemmel kezdte. Ami igazán fontos nemcsak a Bayern-vezetőknek, de a játékosoknak és különösen a szurkolóknak: a bajoroknál mintha megváltozott volna a légkör, a csapat újra gólerősen és szemre is tetszetősen, mondhatni ellenállhatatlanul futballozik Kompany-val – Ezt bizonyítja, hogy az öt tétmeccsén 24 lőtt és 5 kapott gól a csapat mérlege!