Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Gazzaniga óriási hibájának köszönhetően a PSG legyűrte a Gironát – videóval

A Bajnokok Ligája új lebonyolítási rendszerének első fordulóit rendezték a héten, a szerdai játéknapon pedig a PSG és a Borussia Dortmund is hozta a kötelezőt.

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A Club Brugge és a Borussia Dortmund közötti összecsapáson a mérkőzés 4. percében alakult ki az első helyzet, Donyell Malen lőhetett ígéretes helyről, azonban nem találta el a kaput a holland támadó. A 12. percben a Brugge első helyzetei is megérkeztek, a 12. percben Onyedike lövését védte Kobel, majd a kipattanót Hugo Vetlesen a felső lécre lőtte. A 37. percben Skov Olsen veszélyeztette a vendég kaput, viszont a Dortmund legjobbja, Kobel ezúttal is hárítani tudott, így 0-0-val mehettek szünetre a csapatok.

A 63. percben Hugo Vetlesen előtt adódott gólszerzési esély, azonban lövését Gregor Kobel hárítani tudta. A 76. percben a Borussia Dortmund megszerezte a vezetést, a csereként beálló Bynoe-Gittens kapta meg a labdát Emre Cantól, majd a fiatal támadó egy testcselt követően kapura lőtt, ami megpattant két védőn is és végül ennek következtében vágódott a kapuba a tehetetlen Mignolet mellett, 0-1! A 86. percben ismét Bynoe-Gittens kapott a balszélen egy labdát, ezúttal megindult befelé biciklicselekkel és három védő gyűrűjében eltudta lőni a labdát, ami a kapuban kötött ki, 0-2! A végeredményt pedig a ráadás 5. percében Serhou Guirassy állította be, a vendégek támadója egy büntetőt tudott értékesíteni, 0-3! A Borussia Dortmund ennek következtében a becserélt Bynoe-Gittens vezérletével begyűjtötte a kötelező három pontot.

Club Brugge – Borussia Dortmund 0-3 (0-0)
Helyszín: Jan Breydel Stadion (Brugge), Vezette: I. Peljto (bosnyák)
Gólszerző:ill. Bynoe-Gittens (76., 86.), Guirassy (90+5.)
Sárga lap: Vetlesen (53.) ill. Ryerson (85.)
Kiállítás: ill.

Club Brugge: Mignolet – Seys (Sabbe 71.), Ordonez, Mechele, De Cuyper, Tzolis (Tolbi 85.) – Onyedika, Vanaken, Vetlesen (Vermant 85.) – Skov Olsen, Nilsson (Jutgla 65.). Vezetőedző:

Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson, Süle, Schlotterbeck, Bensebaini (Anton 59.) – Gross (Nmecha 68.), Can, Sabitzer (Bynoe-Gittens 76.) – Brandt, Malen (Guirassy 59.), Adeyemi (Couto 87.). Vezetőedző: Nuri Sahin

A mérkőzés videós összefoglalója:

A PSG erősen bekezdett és folyamatosan a kapuja előtt tartotta a Gironát az első negyedórában. A legnagyobb lehetőség Marco Asensio előtt adódott, azonban nem tudta bevenni honfitársai kapuját, centikkel mellé lőtt. Az első félidő hátralévő bő félórában pedig nem történt semmi komoly, a PSG nem talált kaput 7 lövésből, míg a Bajnokok Ligájában debütáló spanyoloknak kapura irányuló lövése sem volt.

A második játékrészre felélénkült a játék és a Girona támadóbb szellemű játékkal rukkolt elő. Mindkét oldalon apróbb lehetőségek alakultak ki, majd az 55. percben Ousmane Dembélé kapott kiváló labdát Kolo Muanitól, a szélvészgyors támadó egészen a kapuig mehetett a labdával, azonban Ladislav Krejci utolérte és egy egészen elképesztő szerelést bemutatva elcsente a labdát a PSG játékosától. A 62. percben Dembélé kis híján megszerezte a vezetést, de a pipába tartó lövését Gazzaniga óriási bravúrral a felső lécre tudta tolni. A 83. percben Hakimi tett le egy labdát Kolo Muaninak, a francia csatár pedig simán lefordult Krejciről, azonban mellé gurította a ziccerét. A 86. percben Hakimi elé pattant egy labda, a marokkói játékos pedig 4 méterről lőhetett kapásból, azonban Gazzaniga bokáját lőtte telibe. A 90. percben sikerült megszereznie a vezetést a PSG-nek, Nuno Mendes ártalmatlannak tűnő beadását Gazzaniga könnyelműre vette és a labda becsorgott a kapus lábai között a kapuba, így öngólt vétett az argentin hálóőr 1-0! A találkozót a 32 éves kapus hibájának köszönhetően így a Paris Saint-Germain nyerte a nagyot küzdő Girona ellen.

PSG – Girona 1-0 (0-0)
Helyszín: Parc des Princes (Párizs), Vezette: D. Siebert (német)
Gólszerző: Gazzaniga (90. – öngól) ill.
Sárga lap: Marquinhos (17.) ill. L. Krejci (20.), O. Romeu (43.), Gazzaniga (74.)
Kiállítás: ill.

PSG: Safonov – Hakimi, Marquinhos, Pacho, Mendes – Zaire-Emery, Vitinha (Lee Kang-In 63.), Ruiz (Joao Neves 63.) – Dembélé (Beraldo 90+2.), Asensio (Kolo Muani 39.), Barcola (Doué 63.). Vezetőedző: Luis Enrique

Girona: Gazzaniga – A. Martínez, D. López, Krejci, Gutierrez – I. Martín (Solis Romero 66.), Romeu, Van de Beek (Danjuma 58.) – Tsygankov (Frances 88.), Stuani (Portu 58.), Gil (Asprilla 66.). Vezetőedző: Míchel

A mérkőzés videós összefoglalója:

A főtábla aktuális állása:

Standings provided by Sofascore