Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fordulat! Döntött az MLSZ a Paks MK-meccséről – HIVATALOS

A Paks játék nélkül jutott tovább a Magyar Kupában, az ellenfél azonban felülvizsgálatot kért…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága úgy döntött, hogy mégis le kell játszani az eredetileg a hazaiak által lemondott Mezőörs-Paks mérkőzést a MOL Magyar Kupában október 9-én.

A vármegyei első osztályú klub elnöke azonban felülvizsgálati kérelmet nyújtott be az MLSZ-hez, mivel az esőzések miatt a pálya alkalmatlansága következtében nem tudták volna megrendezni az eredeti időpontban a találkozót.

“Az FVB az MLSZ Versenybizottsága 167/2024. számú, 2024. szeptember 13. napján kelt elsőfokú határozatát az LVSZ 55. § (5) bekezdés c) pontja alapján megváltoztatja és a Mezőörs KSE–Paksi FC Kft. MOL Magyar Kupa-mérkőzés megtartásának időpontját 2024. október 9. napban határozza meg.

“Az FVT a tényállás, a Versenybizottság hivatkozott határozata és a fellebbezésben foglalt érvek alapján azt állapította meg, hogy a Mezőörs KSE-t a mérkőzés lemondása miatt az LVSZ 41. § (2) d) pontjában meghatározott versenyügyi felelősség nem terheli. A Fellebbező által előadottakból megállapítható, hogy a két sportszervezetnek a Fair Play szellemében szándékában állt a mérkőzés későbbi időpontban való lejátszása, ennek érdekében a két sportszervezet egymással jóhiszemű egyeztetést folytatott, és a közösen megfelelőnek talált időpontra (2024. október 9.) kérte az MLSZ Versenyszervezési Osztályától elhalasztani a mérkőzést. Ez a kérelem az iratokból nem megismerhető okból elutasításra került, továbbá az MLSZ Versenyszervezési Osztálya által közölt új időpont (2024. szeptember 25.) sem a fellebbezőnek felróható okból nem vált alkalmassá a mérkőzés megtartására. A Fellebbező fellebbezésében ismételten a 2024 október 9-i időpontot jelölte meg a mérkőzés általa megfelelőnek tartott időpontjául, összhangban a Fellebbező és a Paksi FC Kft. 2024. szeptember 12-én előterjesztett kérelmével” – áll az MLSZ határozatában.

A Mezőörs és a Paks párharcának továbbjutója a legjobb 32 között az NB II-es Budapest Honvéddal találkozik majd.