Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: szerződést hosszabbítana kulcsjátékosával a Manchester City! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City együttese szerződést hosszabbítana kulcsjátékosával, Rodrival.

(Photo by Neal Simpson/Sportsphoto/Allstar via Getty Images)

A legfrissebb hírek szerint a Manchester City vezetősége tárgyalásokat kezdeményezett a keret kulcsjátékosával, Rodrival a szerződése meghosszabbításáról. Az utóbbi hetekben beszámoltunk arról, hogy a Real Madrid együttese fontolóra vette Rodri megszerzését a 2024/2025-ös idényt követő nyári időszakban. A manchesteri alakulat épp emiatt szeretne egy új megállapodást kötni a friss Európa-bajnok labdarúgóval, akit a jelenlegi szerződése 2027 nyaráig köt a csapathoz.

A City vezetősége ezzel a hosszabbítással a jövőben felmerülő esetleges problémákat szeretné elkerülni, mivel a madridi születésű Rodrit a sajtó előszeretettel összeboronálta a Reallal az utóbbi időben. A beszámolók alapján a vezetőség legalább 2029 nyaráig szóló megállapodást kötne a középpályással, akit így a következő 5 szezonra a keretükben tudhatnának. A források szerint az új szerződés értelmében Rodri fizetését is készek úgy megemelni, amellyel a Real már nem feltétlenül tudna versenyezni.

Rodri 2019 nyarán került a Manchester Cityhez, akik 70 millió eurót fizettek érte az Atlético Madridnak. A klub színeiben azóta 258 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 26 gólig és 30 gólpasszig jutott. Piaci értékét 130 millió euróra teszi a transfermarkt.