Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Súlyos betegséget küzdött le a fiatal magyar labdarúgó

Tavaly nyáron súlyos autoimmun betegség támadta meg a Real Sociedad U19-es együttesének 17 esztendős magyar kapusát…

(Photo by Robert Szaniszlo/NurPhoto via Getty Images)

Az EM Sports Consulting menedzseriroda számolt be róla, hogy tavaly nyáron súlyos autoimmun betegség támadta meg a Real Sociedad U19-es együttesének 17 esztendős kapusát, Tompa Ákost, aki mostanra maga mögött hagyta a nehéz hónapokat.

A fiatal magyar kapus tavaly májusban a Honvéd akadémiájáról szerződött a baszk együtteshez. Tavaly nyáron azonban súlyos autoimmun betegség támadta meg a szervezetét, amelynek következtében nyaktól lefelé nem tudott mozogni és kerekesszékbe kényszerült. A hosszú és embert próbáló rehabilitáció alatt lépésről lépésre haladt a felépülés felé, az előző idény végén már a pályára is visszatért, a mostani idényben pedig az U19-es spanyol bajnokság első két fordulójában, a Santutxu (3–1) és az Alavés (0–0) ellen egyaránt a kezdőcsapatban kapott helyet.

Szerencsére sikerült legyőzni a betegséget, már teljesen egészséges vagyok. A rehabilitációt Magyarországon kezdtük, majd a kiköltözésem után Spanyolországban fejeztük be. Fokozatosan tértem vissza a csapathoz, az előző idény végén pedig néhány meccsen már lehetőséget kaptam. A nyári felkészülés remekül sikerült, a harmadik számú csapattal dolgoztam végig az edzéseket, úgyhogy jó formában vártam a rajtot. A céljaim? Szeretnék minél többet védeni az U19-es csapatban és a magyar utánpótlás-válogatottban, és bízom benne, hogy idővel a Real Sociedad harmadik csapatában is pályára léphetek” – fogalmazott az U18-as válogatott kapusa.