Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U18: az utolsó pillanatokban harcolta ki a döntetlent a magyar válogatott

A magyar U18-as válogatott Bosznia-Hercegovina korosztályos csapatával játszott felkészülési mérkőzést…

(Photo by Gokhan Balci/Anadolu via Getty Images)

A magyar U18-as válogatott 1-1-es döntetlent ért el Bosznia-Hercegovina U18 csapata ellen a Telkiben rendezett felkészülési mérkőzésen.

A magyar csapat jelentős mezőnyfölénye ellenére a 38. percben váratlanul vezetést szerzett a bosnyák csapat, Admir Gojak szerzett labdát a magyar térfélen, észrevette, hogy Bozó Mirkó kinn áll a kapujából, és a felezővonalról a kapu jobb oldalába ívelt. A szünetig nem alakult ki újabb lehetőség, a vendégek zárták előnyben a félidőt. A fordulás után is jelentős mezőnyfölényben futballozott a magyar válogatott, de a felállt védelem ellen sokáig képtelen volt nagyobb helyzeteket kialakítani. A bosnyákok az eredmény tartására törekedtek, ezért nem jelentettek veszélyt a kapukra, a védekezésüket azonban jól megszervezték, nehéz volt megtalálni a bejátszható területeket. Egy-egy alkalommal azért sikerült megbontani a vendégek védelmét, de a befejezések nem voltak pontosak, a legnagyobb helyzet a 89. percben alakult ki, amikor Mondovics közelről a keresztlécet találta el, majd a 91. percben Somogyi is eltalálta a kapufát. Már-már úgy tűnt, a bosnyákok megnyerik a mérkőzést, de a 94. percben góllá érett a nyomasztó fölény, Mondovics Kevin fejesével alakult ki az 1-1-es végeredmény.

“A játékosok hozzáállásáról csak a legjobbakat mondhatom, mindent kiadtak magukból a mérkőzésen, a küzdeni tudásukra nem lehetett panasz. Az más kérdés, hogy így is meg kellett szenvednünk a döntetlenért, hiszen hiába nem volt a bosnyákoknak egyetlen kidolgozott helyzetük sem a mérkőzésen, egy labdavesztésünk után lőttek egy félpályás gólt, majd beálltak védekezni, és alaposan megnehezítették a dolgunkat. Ezen a napon a szerencse sem állt mellettünk, de a futballban előfordulnak ilyen meccsek, és annak azért örülök, hogy a legvégén sikerült döntetlenre menteni az összecsapást. Minden mérkőzésből lehet tanulni, a maiból elsősorban azt, hogyan lehet a mélyen védekező, szervezett csapatok ellen hatékonyan támadni, bízom benne, hogy  sikerül ezen a téren is előrelépnünk a jövőben” – értékelt a lefújás után Kemenes Szabolcs szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Magyarország-Bosznia-Hercegovina 1-1 (0-1)
Magyarország: Bozó Mirkó – Lakatos Noel (Kenéz Kristóf, 68.), Pál Barna, Szekér Botond (Koncz Dávid, 77.), Vitályos Viktor – Egri Imre, Madarász Ádám (Somogyi Ádám, 81.), Hős Zsombor (Miskolczi Domonkos, 68.), Barkóczi Barnabás (Kancsij Artúr, 46.) – Kovács Patrik (Csucsánszky Zoltán, 77.), Mondovics Kevin
Gólszerző: Mondovics 94., ill. Gojak 38.