Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: új szerződést adna kulcsjátékosának a Newcastle United! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United együttese szerződést hosszabbítana meghatározó játékosával, Anthony Gordonnal.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Az angol sajtó legfrissebb beszámolói alapján a Newcastle United megkezdte a tárgyalásokat meghatározó játékosával, Anthony Gordonnal a szerződése meghosszabbításáról. Az angol szélső jelenlegi megállapodásából már csak két év van hátra, és a nyári átigazolási időszakban majdnem a Liverpoolhoz került a pénzügyi fair play szabályok miatt, de végül meg tudták tartani őt.

A források szerint a “Szarkák” vezetősége most egy új, jóval kedvezőbb feltételeket tartalmazó ajánlatot tett Gordon asztalára, amivel szeretnék hosszú távra, a hírek alapján 2028/2029 nyaráig magukhoz láncolni szélsőt. A döntés nem lenne meglepő a vezetőség részéről, hiszen Gordonnak kiválóan sikerült az előző idénye a csapatnál, 48 mérkőzésen 23 gólban vállalt szerepet 12 találat és 11 gólpassz formájában. A sajtó beszámolói alapján a 23 éves futballista fizetését is jelentősen megemelnék, és jócskán előrelépne a rangsorban ezen a téren, jelenleg ugyanis “csak” a 11. legjobban fizetett játékos a keretben a Capology adatai szerint. A hírek szerint Gordon is szívesen maradna a csapatnál hosszabb távon is, így a megegyezésre igen gyorsan sor kerülhet.

Anthony Gordon 2023 januárjában 45,9 millió euró ellenében került a Newcastle csapatához az Evertontól. A klub színeiben azóta 69 mérkőzésen 14 találatot és 11 asszisztot jegyzett. Piaci értékét 60 millió euróra teszi a transfermarkt.