Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Ferencváros légiósa már magyarnak érzi magát

A Ferencváros csapatát évek óta erősítő norvég középpályás hosszabb interjúban engedett betekintést a kulisszák mögé…

( Photo by David Hagemann / Photonews via Getty Images)

A Ferencváros norvég középpályása, Kristoffer Zachariassen a digitális Zöld és fehér magazinba készült exkluzív interjúban beszélt eddigi magyarországi tapasztalatairól:

“Az első év, mikor először igazolsz külföldre sosem egyszerű. Nagy volt a változás, új csapatba, új környezetbe, új kultúrába kerültem, minden más volt, mint Norvégiában. Idő kellett, hogy hozzászokjak, de úgy érzem karácsony után javult a helyzet. Egyre jobban megtalálta az edző az ideális helyem a pályán, én is egyre jobban beilleszkedtem. A bajnokságot, a klubot is most már sokkal jobban ismerem, mint akkor, a csapatot, a játékosokat, a szurkolókat. Olyannyira, hogy olykor már én is magyarnak érzem magam. Három év alatt megszerettem a klubot, Budapestet, szeretünk itt élni. Otthon érezzük magunkat.”

A zöld-fehéreket már több mint három éve erősítő 30 esztendős labdarúgó elárulta, hogy egyre inkább magyarnak érzi magát, hogy miért igazolt annak idején a Fradihoz:

“Úgy éreztem ideje váltani, kipróbálni magam külföldön. Nagyon boldog voltam, hogy a Fradi megkeresett. Tökéletes következő lépcsőfoknak tűnt a karrieremben. Tokmacot ismertem korábbról, alaposan elbeszélgettünk az itteni körülményekről. Nagyon vonzott, hogy a Bajnokok Ligája-, vagy Európa-liga-selejtezőben küzdhetek a főtábláért, kevés klubnál van erre a lehetőség rendszeresen. Az FTC egy nagy klub, rengeteg minőségi játékossal. Ebben a környezetben megvan a lehetőség arra, hogy napról napra fejlődj. Érdeklődtek irántam más klubok is, de a Fradival már kapcsolatban álltam és csak erre az átigazolásra koncentráltam.”

Zachariassen az interjúban elárulta, hogy mely magyar szavakat ismeri, és több személyes információt is megosztott magáról.