Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Enzo Maresca: “A Chelsea több átigazolást is tervez a januárban”

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea csapatának menedzsere, Enzo Maresca a következő átigazolási ablakról és csapata terveiről beszélt. 

(Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

Enzo Maresca szerint a Chelsea januárban is több igazolást tervez, hogy csökkentse a Manchester City és az Arsenal elleni lemaradást.

A Chelsea idén nyáron harmadik alkalommal költötte a legtöbbet az utolsó négy átigazolási időszakból, 219 millió fontot fordítva új játékosokra. Ezzel a Todd Boehly-Clearlake konzorcium 2022 májusában történt átvétele óta jóval több mint 1 milliárd fontot költöttek csak játékosokra.

Ennek ellenére Maresca szerint a Chelsea nem áll készen arra, hogy felvegye a versenyt a Manchester Cityvel és az Arsenallal, akik jelenleg az első, illetve a második helyen állnak a Premier League tabelláján.

„Úgy gondolom, hogy nagyon jó csapatunk van, de vannak klubok, mint a Manchester City és az Arsenal, amelyek jelenleg előttünk járnak, kétség nélkül. Remélhetőleg, ha fejlődünk és javulunk, lassan közelebb kerülhetünk hozzájuk. De azt gondolom, egyértelmű, hogy ebben a pillanatban az Arsenal és a Manchester City előrébb tart a többieknél. Ahogy mondtam, ennek az az oka, hogy az egyik klubnál már kilenc éve ugyanaz az edző, a másiknál pedig öt éve. A többi klubnál rövidebb ideje vannak ott az edzők.”

– nyilatkozta Maresca,

Amikor rákérdeztek, hogy ez azt jelenti-e, hogy a Chelsea-nek még több játékost kell igazolnia, így válaszolt:

„A cél az előző nyár után az, hogy kevesebb, de specifikusabb igazolásokat hajtsunk végre. Ez a cél januárra és a következő nyárra. Remélhetőleg így lesz.”